Pastele nu trebuie băgate niciodată în apă rece după fierbere. Oamenii fac această greșeală în bucătărie de multe ori.
Pastele sunt de mai multe tipuri și se pot prepara în numeroase feluri, fiind unele dintre cele mai apreciate alimente. În plus, sunt la îndemâna oricui și există mai multe rețete de paste care pot fi încercate acasă.
Există o greșeală pe care o fac foarte multe persoane în bucătărie, și anume clătirea pastelor cu apă rece după ce sunt fierte.
Indiferent de tipul de paste pe care alegi să-l gătești, acestea nu trebuie puse sub nicio formă sub un jet de apă rece.
Este important ca pastele să fie fierte aldente și să nu fie băgate în apă rece după ce le fierbi, altfel șocul de temperatură va opri procesul termic, notează playtech.ro.
În plus, clătirea cu apă rece va lua tot amidonul de pe paste. Amidonul este foarte util atunci când vei pune pastele în sosul cu care vor fi servite, așa că nu trebuie eliminat.
Pastele se pot găti în multe feluri și pot fi combinate cu mai multe alimente, însă este important să le fierbi corect.
Ai nevoie de o oală mare adâncă pentru ca pastele să aibă suficient spațiu. Pune 1 litru de apă pentru fiecare 100 g de paste. Adaugă puțină sare în apă pentru ca pastele să absoarbă lichidul mai ușor.
Lasă apa să dea în clocot, apoi adaugă pastele și amestecă bine pentru ca acestea să nu se lipească între ele sau în oală. Nu se adaugă ulei la paste atunci când fierb.
Minutele se fierbere se numără după ce apa dă în clocot. În general, pastele sunt gata în 5 – 15 minute, în funcție de felul în care le vrei. Poți gusta pastele ca să te asiguri că au fiert suficient.
Imediat după fierbere, pastele se scurg imediat, dar nu se clătesc. După ce se strecoară se adaugă sosul și celelalte ingrediente, iar pastele se servesc fierbinți.
Pentru ca pastele să împrumute aromele sosului, acestea trebuie să fiarbă împreună. Pentru ca sosul să capete o consistență mai groasă e bine să se folosească o cantitate mică din apa în care au fiert pastele.