Life

Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Riști să se îmbolnăvească dacă va consuma asta

Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Animalul tău poate să se îmbolnăvească dacă va consuma unul dintre ele! Stăpânii trebuie să fie atenți.
05.10.2023 | 13:57
Ce nu trebuie sa ii dai pisicii sa manance Risti sa se imbolnaveasca daca va consuma asta
Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Pot să îi provoci și moartea. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Sunt unele alimente care pot să-ți îmbolnăvească animalul și tu nici să nu știi!

Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Pot să îi provoci și moartea

Ciocolata conține o substanță numită teobromină, care este toxică pentru pisici. Teobromina este un stimulent care afectează sistemul nervos central și sistemul cardiovascular.

ADVERTISEMENT

Pisicile, în general, metabolizează teobromina mai lent decât oamenii, ceea ce face ca această substanță să rămână în sistemul lor mai mult timp și să se acumuleze în cantități care pot deveni toxice.

Toxicitatea teobrominei în cazul pisicilor poate cauza simptome precum vărsături, diaree, hiperactivitate, palpitații, tremurături musculare, sau chiar probleme mai grave, cum ar fi insuficiență cardiacă sau respiratorie. În cazuri extreme, consumul de ciocolată poate fi fatal pentru pisici.

ADVERTISEMENT

Ce alte alimente banale nu pot mânca pisicile

Strugurii și stafidele pot fi extrem de toxice pentru pisici și pot provoca insuficiență renală. Cu toate că mecanismul exact nu este pe deplin înțeles, consumul chiar și a unei cantități mici de struguri sau stafide a fost asociat cu apariția insuficienței renale acute la pisici.

Simptomele pot include vărsături, diaree, scădere în greutate, lipsa poftei de mâncare, și scădere a producției de urină.

ADVERTISEMENT

Dacă bănuiești că pisica ta a consumat accidental struguri sau stafide, chiar și în cantități mici, este important să consulți imediat un medic veterinar.

Oasele crude și necoapte pot fi periculoase pentru pisici, deoarece pot cauza fisuri sau rupturi în sistemul lor digestiv. Anumite oase gătite pot deveni fragile și pot provoca aceleași probleme.

ADVERTISEMENT

În general, nu este recomandat să le dai pisicii tale oase gătite. Pisicile nu ar trebui să consume nici grăsime în exces!

Tot pe lista alimentelor care pot ajunge să le facă rău pisicile mai sunt și ceapa și usturoiul sau laptele în exces. Mâncărurile sărate, mâncăruri bogate în condimente și orezul brut și alte cereale nu trebuie nici ele date pisicii!

ADVERTISEMENT