Life

Cum poți ține pisica departe de bradul de Crăciun. Condimentul natural care îți poate fi de mare ajutor în această situație

Trucuri prin care poți distrage atenția pisicii de la bradul de Crăciun. Condimentul natural care te poate ajuta în acest sens.
14.12.2023 | 07:29
Cum poti tine pisica departe de bradul de Craciun Condimentul natural care iti poate fi de mare ajutor in aceasta situatie
Cum să împiedici pisicile să-ți strice bradul de Crăciun. Sursa foto: VetPet-Shop
ADVERTISEMENT

Împodobirea bradului de Crăciun reprezintă o provocare pentru persoanele care au pisici acasă. Asta deoarece este bine cunoscut faptul că felinele sunt atrase de pom și îl pot distruge rapid. Drept urmare, decorul frumos poate deveni o amintire în doar câteva secunde.

Condimentul din bucătărie prin care vei ține la distanță pisica de bradul de Crăciun

Există, însă, o serie de trucuri prin care poți distrage atenția pisicilor de la bradul de Crăciun. Unul dintre ele îl găsești chiar în bucătărie. Un condiment natural foarte des utilizat în prepararea diferitor mâncăruri este și o soluție ajutătoare pentru menținerea intactă a bradului.

ADVERTISEMENT

InfoCons, organizație pentru Protecția Consumatorilor, transmite că piperul poate fi deranjant pentru pisici, astfel că, dacă îl vei presăra pe lângă bradul împodobit, în mod cert animalele nu se vor mai apropia și așa vei avea un decor frumos de Crăciun.

”Piperul poate ține pisicile departe de bradul de Crăciun! Piperul poate fi un remediu eficient pentru a descuraja pisicile să se apropie de bradul de Crăciun. Pisicile nu sunt, în general, atrase de mirosul și gustul iute al piperului. (…)

ADVERTISEMENT

Presararea piperului în jurul bazei bradului sau crearea unei bariere de piper poate descuraja pisicile să se apropie. Există, de asemenea, spray-uri pe bază de substanțe repelente, concepute special pentru a împiedica animalele să se apropie de anumite zone”, au transmis cei de la InfoCons.

Folia de aluminiu și banda de orinj, alte trucuri utile

Aceeași sursă ne îndeamnă să mai apelăm și la alte metode, cum ar fi folosirea foliei de aluminiu sau a unei benzi de orinj. Pisicile nu agreează sunetul și senzația oferite de o folie de aluminiu, dacă vor călca pe ea, iar mirosul de portocală nu este favoritul lor.

ADVERTISEMENT

”Un alt truc eficient este să așezi folie de aluminiu în jurul bazei bradului. Pisicile detestă sunetul și senzația produse atunci când pășesc pe folie, ceea ce le va descuraja să se apropie de brad. Folosește bandă de orinj. Pisicile au o aversiune față de mirosul de portocală.

Așadar, poți încerca să atașezi benzi de bandă de portocaliu în jurul bradului sau chiar să pulverizezi ulei esențial de portocală în zona respectivă pentru a le împiedica să se apropie”, a mai precizat sursa indicată.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele menționate, fiți precauți și la locurile unde amplasați bradul de Crăciun. Evitați sursele de căldură puternice sau ferestrele, acestea din urmă afectând în special un brad natural. Crengile verzi se vor transforma rapid în unele maronii, uscate.

ADVERTISEMENT