News

Ionuţ Lupescu, varianta surpriză pregătită de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a confirmat că fostul fotbalist va fi “testat” în sondaje. Update

PSD și PNL ar pregăti o lovitură de imagine pentru Primăria Capitalei: o candidatură comună susținută de ambele partide pentru fostul mare fotbalist Ionuț Lupescu.
04.03.2024 | 23:44
Ionut Lupescu varianta surpriza pregatita de PSD si PNL pentru Primaria Capitalei Nicolae Ciuca a confirmat ca fostul fotbalist va fi testat in sondaje Update
Ionuţ Lupescu, varianta surpriză pregătită de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei. Fostul fotbalist ar fi acceptat să fie "testat" în sondaje
ADVERTISEMENT
04-03-2024
21:43

Nicolae Ciucă a confirmat: PNL îl ”testează” pe Ionuț Lupescu în sondaje

Președintele PNL a confirmat că partidul ”testează” mai multe nume în sondaje pentru o eventuală candidatură la Primăria Capitalei și că unul dintre acestea este Ionuț Lupescu.

”Ne-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial.

Ionuț Lupescu a făcut parte din staff-ul UEFA, a gestionat un buget de 5,5 miliarde pe an, Bucureștiul nu are atâția bani, și l-a gestionat foarte bine, s-a întors cu credențiale foarte bune din această funcție, eu îl evaluez, ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport, ca oameni care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv.

Face parte din generația de aur și generația de aur, la vremea respectivă a făcut istorie… Eu consider că este o persoană foarte bună pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a mai declarat Ciucă la Digi24.

Cele două mari partide vor un candidat independent pentru a avea cât mai mare credibilitate în ochii bucureștenilor, pe care să-l susțină toată lumea. În consecință, așa cum povestea inclusiv Nicolae Ciucă, se discută cu mai multe personaje cel puțin interesante, printre care fotbaliști sau oameni de afaceri.

Ionuț Lupescu, candidatul PSD – PNL la Primăria Bucureștiului?

Așadar, pe lângă patronul Altex, Dan Ostahie, care ar fi o variantă pentru Primăria Capitalei, acum este vehiculat numele lui Ionuț Lupescu. Fostul mare fotbalist al ”Generației de Aur” ar urma să fie ”măsurat”, la fel ca și probabil alți 5 candidați, totul ca PSD și PNL să găsească varianta câștigătoare.

ADVERTISEMENT

”Am văzut toate discuțiile și tot ceea ce s-a relatat, PNL va continua să aibă astfel de discuții pentru că avem nevoie în politică de oameni care au performat în diverse domenii de activitate.

Iar domnul Ostahie e antreprenor de succes, dacă va considera că poate să facă pasul spre politică. Nu i-am propus să fie candidat, corect e să fie consultat, întrebat dacă poate fi sau nu sondat”, explicat Nicolae Ciucă, atunci când era rugat să comenteze nominalizarea lui Dan Ostahie drept candidat la Primăria Generală.

ADVERTISEMENT

Acum, conform Observatornews.ro, ar fi venit rândul lui Ionuț Lupescu să prindă lista scurtă a PNL și PSD. Cu toate acestea, așa cum și Nicolae Ciucă anunța, este doar o listă pe care sunt introduși cât mai mulți oameni importanți, pentru a vedea care dintre ei ar avea șanse reale să câștige Primăria Capitalei.

Cine e Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu (55 de ani) este unul dintre cei mai importanți fotbaliști pe care i-a dat România. Preclit ”Kaiserul”, fostul mijlocaș este un membru marcant al ”Generației de Aur”, cu care a jucat la turneele finale ale Campionatelor Mondiale din 1990, 1994 și 1998, dar și la Euro 1996 și Euro 2000.

ADVERTISEMENT

Lupescu a îmbrăcat de 74 de ori tricoul primei reperzentative pentru care a reușit să marcheze 6 goluri. După ce și-a încheiat cariera de jucător, el evoluând la Dinamo, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach, Bursaspor și Al Hilal, ”Kaiserul” a avut o scurtă experiență ca tehnician, la FCM Bacău și FC Brașov.

Ionuț Lupescu a dovedit aptitudini deosebite și s-a consacrat în funcții de conducere. A început ca director general al Federației Române de Fotbal în mandatul lui Mircea Sandu, urmând ca, în perioada 2012-2018, să ocupe postul de șef al Comisiei Tehnice de la UEFA.

ADVERTISEMENT

Lupescu a renunțat în urmă cu șase ani la funcția pe care o avea în cadrul forului continental pentru a candida la postul de președinte FRF. ”Kaiserul” a pierdut însă alegerile din aprilie 2018 în fața lui Răzvan Burleanu.

Fiu al fostului mare fotbalist Nicolae Lupescu,  Ionuț Lupescu a fost decorat în martie 2008 de către președintele Traian Băsescu cu Ordinul ”Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute de echipa națională în preliminariile Campionatului European și pentru calificarea la Euro 2008.

ADVERTISEMENT