Life

De ce să bei apă cu scorțișoară pe stomacul gol. Acest obicei te poate scăpa de mari probleme

Te-ai gândit vreodată să bei apă cu scorțișoară pe stomacul gol? Acest obicei te poate scăpa de mari probleme, într-un mod simplu.
21.01.2024 | 06:00
De ce sa bei apa cu scortisoara pe stomacul gol Acest obicei te poate scapa de mari probleme
De ce să bei apă cu scorțișoară pe stomacul gol. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că e bine să bei apă cu scorțișoară pe stomacul gol? Dacă îți faci un astfel de obicei, în fiecare dimineață, vei scăpa de probleme mari. Acest ingredient are o mulțime de beneficii pentru organism.

De ce să bei apă cu scorțișoară pe stomacul gol

Apa este un ingredient cheie pentru hidratarea organismului nostru. Specialiștii ne recomandă să o consumăm pe stomacul gol, când ne trezim, dar și după ce bem o ceașcă de cafea.

ADVERTISEMENT

De ce să bei însă apă cu scorțișoară pe stomacul gol? Această băutură va avea doar beneficii pentru organismul tău. Te poate scăpa de mari probleme, inclusiv cele de sănătate.

În primul rând, scorțișoara te poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr în sânge. Acest ingredient reduce creșterea glicemiei după masă. Astfel, este recomandată în cazul persoanelor care au risc crescut de diabet.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care să adaugi scorțișoara în rutina ta zilnică îl reprezintă proprietățile antiinflamatoare. Acest ingredient poate reduce inflamația din corp. De asemenea, susține și sistemul imunitar, arată healthshots.com.

Ce beneficii are scorțișoara

Scorțișoara este bogată în antioxidanți, iar consumată cu apă în fiecare dimineață, te va ajuta enorm și ferește de radicalii liberi. Tot un pahar de apă cu scorțișoară poate să îmbunătățească și să stimuleze digestia, reducând disconfortul gastric și balonarea.

ADVERTISEMENT

Iar un alt motiv îl reprezintă îmbunătățirea stării de spirit. Aroma deosebită a scorțișoarei poate să reducă stresul, dar și anxietatea. Ca să nu mai vorbim de gustul plăcut, care te poate ajuta să eviți alte băuturi dulci nesănătoase.

Nu trebuie decât să fierbi apă și să o lași la răcit. Bagă o baghetă de scorțișoară sau o jumătate de linguriță de scorțișoară în apă și las-o la infuzat timp de zece minute. Îndepărtează apoi scorțișoara și consumă apa. Totodată, ea este eficientă și în dietele de slăbit, ajutând la pierderea în greutate.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă să fim atenți la cantitate. Consumată în exces, scorțișoara poate deveni nocivă. De asemenea, persoanele care au probleme de sănătate e bine să ceară sfatul medicului înainte.

ADVERTISEMENT