Dacă obișnuiești să arunci cojile de nuci, ar trebui să renunți la acest obicei. Acestea au, de fapt, mai multe beneficii pentru organism și le poți transforma într-un ceai sănătos. Iată cum poți să-l prepari.
Nucile sunt alimente bogate în calciu, zinc, fier și cupru și este recomandat să fie consumate după ce au fost înmuiate. Acestea au mai multe proprietăți pentru sănătate, fiind o sursă importantă de proteină.
Totodată, nucile conțin grăsimi sănătoase și antioxidanți, fiind cunoscute drept „mâncare pentru creier”. Pe de altă parte, acestea sunt un aliat în pierderea în greutate și mențin nivelul zahărului în sânge.
Dar la fel de bune sunt și cojile de nuci, pe care cei mai mulți le aruncă. Ele sunt o sursă de antioxidanți și pot fi transformate într-un ceai despre care a vorbit și Armen Adamjan, un creator de conținut digital.
Acesta a subliniat că ceaiul de coji de nucă nu doar că este delicios, dar este și plin de vitamine. Băutura poate fi preparată acasă și conține flavonoide și polifenoli, care contribuie la combaterea stresului oxidativ din organism.
Totodată ceaiul obținut din cojile de nucă poate avea efect antiinflamator și contribuie la reducerea inflamațiilor și a simptomelor asociate acestora. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
Pe de altă parte, ajută la digestie, fiind benefic pentru persoanele care se confruntă cu probleme digestive sau cu constipația. În plus, cojile de nuci poate contribui la asigurarea unui unui aport suplimentar de minerale.
Dacă te-ai convins și vrei să încerci ceaiul de coji de nucă, pașii de preparare sunt foarte simpli. Asigură-te că ai curățat bine cojile și lasă-le la uscat. Taie-le apoi în bucăți mici sau zdrobește-le cu un ciocan.
Fierbe cojile timp de 10-15 minute, în funcție de cât de intensă vrei să fie aroma. Lasă ceaiul să se răcească și apoi strecoară-l. Pentru un gust și mai bun, îl poți îndulci cu miere sau zahăr, notează dcmedical.ro.