Life

Ce alimente să eviți înainte să zbori cu avionul: „Pericolul cel mai mare”

Informațiile pe care este bine să le știi înaintea unui zbor cu avionul. Ce alimente să nu consumi niciodată ca să nu te simți rău.
13.08.2023 | 09:00
Ce alimente sa eviti inainte sa zbori cu avionul Pericolul cel mai mare
Ce să nu mănânci niciodată înaintea unui zbor cu avionul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cori Grămescu a spus care sunt alimentele care trebuie consumate înaintea unui zbor lung cu avionul, dar și ce produse ar trebui evitate, pentru a nu pune și mai mult stres asupra organismului. Sfaturile utile ale nutriționistului.

Cori Grămescu a spus ce să mănânci și ce nu înaintea unui zbor cu avionul

E perioadă concediilor și mulți au călătorit sau urmează să zboare cu zboare cu avionul. În timpul orelor petrecute în aer, organismul este supus unui stres suplimentar. Orele întregi petrecute pe scaun și fluctuațiile de presiune își pun amprenta asupra corpului nostru.

ADVERTISEMENT

În acest context, Cori Grămescu- nutriționist și instructor de Pilatesm, a oferit câteva sfaturi utile. Astfel, pentru a evita situațiile neplăcute, există câteva alimente pe care ar fi bine să le evităm cu orice preț înainte de a ne îmbarca în avion.

Prin urmare, în timp ce alimentele sărate și dulciurile sunt pe lista de „așa nu”, mesele bogate în legume sunt binevenite. „Călătoriile lungi sunt un stres suplimentar pentru organism – ore întregi petrecute în scaunul de avion, fluctuațiile de presiune, retenția de apă cauzată de sedentarismul prelungit și lipsa somnului ne supun unui stres suplimentar.

ADVERTISEMENT

Însă putem interveni alegând mese bogate în legume. Un alt aspect important este să ne hidratăm corect și să evităm dulciurile și alimentele foarte sărate. Cum călătoresc spre Germania, înainte de zbor m-am vitaminizat corespunzător.

Am ales să mănânc o porție generoasă de salată asortată cu ou fiert și diferite tipuri de brânzeturi. Pâinicile erau calde și pufoase așa că m-am răsfățat cu o chiflă cu cremă de brânza, o plăcere pe care nu mi-o refuz niciodată pentru că ador combinaţia asta.

ADVERTISEMENT

Cred că e foarte important să ai confort sporit în timpul călătoriilor. Nu uitați că, atunci când călătoriți cu avionul, e nevoie de hidratare sporită, din cauza faptului că aerul este mult mai uscat la bordul avionului”, spus Cor Grămescu, conform dcnews.ro.

Cafeaua și energizantele, „cel mai mare pericol”

De asemenea, Cori Grămescu a explicat că „cel mai mare pericol” îl reprezintă tentația de a ronțăi diferite gustări și de a bea cât mai puțină apă, când, de fapt, corpul are nevoie de cât mai multe lichide și hidratare în timpul zborului cu avionul.

ADVERTISEMENT

Cafeaua și energizantele nu intră, însă, în categoria lichidelor, astfel că acestea ar trebui lăsate pentru momentul în care se ajunge la destinație. Un înlocuitor mai sănătos recomandat de Cori Grămescu este ceaiul de plante.

ADVERTISEMENT