Life

De ce să nu pui niciodată șampania la frigider. Greșeala pe care multe persoane o fac

Știai că nu trebuie să pui niciodată șampania la frigider? Multe persoane fac această greșeală, doar pentru a consuma băutura rece.
13.09.2023 | 12:54
De ce sa nu pui niciodata sampania la frigider Greseala pe care multe persoane o fac
De ce să nu pui niciodată șampania la frigider. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Și tu obișnuiești să pui șampania la frigider? Poate te gândești de două ori înainte să mai faci acest lucru. Adevărul este că această băutură se păstrează în cu totul alte condiții.

De ce să nu pui niciodată șampania la frigider

Șampania este una dintre cele mai apreciate băuturi. În general o bem în noaptea de Revelion. Totodată, ea nu lipsește nici de la anumite evenimente, ori aniversări. Putem spune că este o băutură pentru ocazii speciale.

ADVERTISEMENT

De ce să nu pui șampania în frigider, totuși? Specialiștii spun că dacă vrem să ne bucurăm cu adevărat de gustul ei, trebuie să fim atenți la modul în care o păstrăm înainte de servire.

Toată lumea adoră băuturile reci. Pe de altă parte, în cazul șampaniei, există niște reguli de care trebuie să ținem cont. În primul rând această băutură trebuie păstrată departe de căldură ori de lumina naturală.

ADVERTISEMENT

La ce temperatură se păstrează șampania, de fapt

În caz contrar, calitatea, dar și gustul ei ar putea fi afectate. În ceea ce privește temperatura de păstrare, șampania trebuie să stea la 10 grade și nicidecum la trei sau patru grade, temperatură pe care o avem în frigider.

Mai mult de atât, dacă pui șampania în frigider, s-ar putea ca textura ei să fie afectată. Pentru că deschidem des ușa de la frigider, bulele din sticlă riscă să se deterioreze. Și totuși cum o păstrăm?

ADVERTISEMENT

Dacă am achiziționat o sticlă de șampanie și vrem să o deschidem în aceeași zi, o putem lăsa la frigider timp de maxim trei ore. Doar așa, gustul ei nu se va schimba, iar dopul de la sticlă nu se va oxida.

Șampania se aduce la o temperatură potrivită, iar mai apoi se lasă în gheață timp de 30 de minute. Indicat ar fi să optăm pentru o găleată și nicidecum să ne gândim să o punem la congelator. Dacă nu o consumăm în aceeași zi, atunci o putem păstra la un alt loc răcoros, dar nu la frigider.

ADVERTISEMENT

O altă regulă este legată de cantitatea de șampanie. Este esențial să nu punem prea mult într-un pahar. Se recomandă ca doar o treime din acesta să fie plin, astfel încât șampania să fie proaspătă.

De asemenea, sticla nu trebuie să rămână deschisă prea multă vreme. Indicat ar fi să optăm pentru un alt dop după ce am consumat-o. Un alt detaliu este legat de modul în care o consumăm. Șampania trebuie savurată încet. Doar așa putem să îi simțim aroma.

ADVERTISEMENT