Life

De ce să nu puneți niciodată două nume la copii. Sfaturile părintelui Cleopa pentru toți părinții. Ce se întâmplă, de fapt, dacă faci acest lucru

De ce să nu puneți niciodată două nume la copii? Părintele Cleopa are câteva sfaturi utile pentru toți părinții. Ce se întâmplă, de fapt, dacă faci acest lucru?
09.12.2023 | 19:00
De ce sa nu puneti niciodata doua nume la copii Sfaturile parintelui Cleopa pentru toti parintii Ce se intampla de fapt daca faci acest lucru
De ce să nu puneți niciodată două nume la copii. Sursă foto: Pinterest, secretele.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce să nu puneți niciodată două nume la copii? Mulți părinți fac această alegere atunci când pe lume urmează să vină un nou născut. Totuși, Părintele Cleopa prezenta o cu totul altă părere.

De ce să nu puneți niciodată două nume la copii

Părintele Cleopa are câteva sfaturi esențiale pentru părinți. Acesta a vorbit despre motivul pentru care să nu puneți niciodată două nume la copii. Multe persoane fac asta. Unele aleg nume de sfinți, dar și un alt nume mai deosebit.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă altul. Părintele Cleopa spunea că nu e bine să puneți două nume la copii niciodată. E nevoie de un singur nume, iar acesta trebuie să fie neapărat unul ortodox.

„Nu se pun două nume la botez în veac. Numai unul şi ortodox! Niciodată să nu puneţi două nume la copii. Unul şi ortodox! Că părticica este pentru un suflet, nu pentru două. Aşa este!”,  dezvăluia acesta.

ADVERTISEMENT

Sfaturile Părintelui Cleopa pentru părinți

După ce a explicat motivele pentru care să nu puneți două nume la copii niciodată, Părintele Cleopa a vorbit și despre purtarea numelor unor sfinți din calendar. Se pare că unele persoane fac și aici alegeri greșite.

El a dat exemplu mai multe nume de acest tip, precum Ghiță sau Costicuță. Potrivit Părintelui, Sfinții se numesc Gheorghe și Constantin. Astfel, nu trebuie să folosim diminutive ale unor astfel de nume sfinte. El a dat exemplu și un caz de la Biserică.

ADVERTISEMENT

O femeie a venit la el și i-a cerut să pomenească numele anumitor persoane. Asta în condițiile în care numele acestora nu erau unele tocmai sfinte, dar totuși, așa erau trecute în buletin și în certificatul de naștere.

”Vine o bătrână la mine nu de mult: „Părinte, scrie acolo!” „Ce să pun, mătuşă?” „Pune pe Ghiţă, pe Costicuţă, pe Tincuţa, pe Neluţu…!” . Mătuşă hăi! Unde ai găsit tu nume de sfinţi de ăştia? (…).

ADVERTISEMENT

Nu Ghiţă, ci Gheorghe l-a chemat; nu Costicuţă, ci Constantin, că „sfântul Costicuţă” nu există sau Costăchel sau Costache cum îi zici tu acasă; şi „sfânta Tincuţa””, a mai povestit acesta, potrivit secretele.com.

Părintele Cleopa susține că astfel de nume înseamnă o bătaie de joc la adresa sfinților lui Dumnezeu. „Când veniţi cu pomelnic, să nu puneţi nume de acestea, că vă bateţi joc de sfinţii lui Dumnezeu. Cum să scriu eu aşa, că trebuie să scot părticele? Părticica n-o pot scoate decât pentru un nume ortodox”, mai menționa el.

ADVERTISEMENT