Life

De ce să pui oțet pe hârtia igienică. Trucul genial pe care merită să îl încerci. Face minuni

De ce e bine să pui oțet pe hârtia igienică. Trucul care poate face minuni în casa ta. Trebuie neapărat să-l încerci la curățenie.
31.08.2023 | 20:12
De ce sa pui otet pe hartia igienica Trucul genial pe care merita sa il incerci Face minuni
De ce să pui oțet pe hârtia igienică. Sursa foto: Pixabay, Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care e bine să pui oțet pe hârtia igienică. Acest truc este foarte util atunci când vrei să faci o curățenie generală în locuință și ai nevoie de un ingredient care să te scape de toată murdăria.

De ce să pui oțet pe hârtia igienică. Trucul face minuni

Există numeroase trucuri de curățenie pe care le poți aplica în casă, iar la unele dintre ele cu siguranță nu te-ai aștepta, deoarece necesită ingrediente care se folosesc, în general, în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Oțetul, de exemplu, se folosește atât la curățenia din casă, cât și pentru a scăpa de calcarul din mașina de spălat sau pentru desfundarea țevilor. Se poate folosi în diverse combinații, cum ar fi cu bicarbonatul de sodiu sau sare, dar și cu alte produse.

Hârtia igienică este un obiect care se găsește în baie, dar te-ai gândit că, în combinație cu oțetul, te poate ajuta să păstrezi suprafețe curate. Este o metodă foarte utilă și deloc costisitoare, pe care o poți folosi oricând.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de o rolă de hârtie igienică și de oțet alb pentru acest truc. Rola trebuie așezată într-un recipient sau bol suficient de mare încât să o țină complet.

Se toarnă oțet alb peste hârtia igienică până când te asiguri că aceasta este complet înmuiată. Se lasă hârtia la înmuiat în oțet timp de 30 de minute, până când se înmoaie în totalitate.

ADVERTISEMENT

După ce este bine înmuiată, se scoate tubul de carton din centru, iar hârtia se derulează cu grijă, notează click.ro. Atunci când totul este gata, hârtia înmuiată în oțet se utilizează pentru a curăța diverse suprafețe din locuință.

Poți curăța fie mobilierul din lemn, petele de pe pereți și electrocasnicele, fie robinetele. Oțetul este un foarte bun dezinfectant, care ajută la uciderea germenilor și bacteriilor. O idee bună ar fi să cureți cu acesta chiar blatul din bucătărie.

ADVERTISEMENT

Atunci când termini de folosit hârtia înmuiată în oțet, aceasta trebuie aruncată în mod corespunzător la gunoi. Suprafețele vor fi curate și strălucitoare, fără nicio urmă de pată. Este un truc foarte ieftin și la îndemâna oricui.

ADVERTISEMENT
Tags: