Life

De ce să pui pudră de talc pe podeaua din casă. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci neapărat

Te-ai gândit vreodată să pui pudră de talc pe podeaua din casă? Acest truc a devenit extrem de utilizat și nu e de mirare.
24.08.2023 | 13:53
De ce sa pui pudra de talc pe podeaua din casa Trucul genial pe care trebuie sa il incerci neaparat
De ce să pui pudră de talc pe podeaua din casă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ar fi bine să pui pudră de talc pe podeaua ta din casă. Chiar dacă la prima vedere nu pare un truc prea ingenios, vei rămâne mirat atunci când vei vedea ce se întâmplă. Multe persoane se bazează pe el.

De ce să pui pudră de talc pe podeaua din casă

Și totuși de ce să pui pudră de talc pe podeaua din casă? Nu este vorba nici despre alunecare și nici despre curățenie. Mai degrabă vorbim despre un sunet enervant pe care multe podele îl fac.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să scapi de scârțâitul podelelor vechi nu trebuie decât să pui pudră de talc. Acest zgomot devine istorie și de asemenea, nu e nici costisitor să te bazezi pe acest truc. Are doar beneficii și nu ai niciun motiv să fii îngrijorat.

Cum apare scârțâitul podelelor? În timp, anumite elemente de lemn ajung să se încleșteze. De vină sunt umiditatea, dar și temperaturile. Nu trebuie neapărat să schimbi podeaua pentru a scăpa de acest lucru neplăcut.

ADVERTISEMENT

Adaugă doar pudră de talc pe podeaua ta. În cazul în care nu știai, aceasta acționează precum un lubrifiant la elementele de lemn care produc zgomot. Drept urmare, scapi de scârțâitul enervant și ai parte și de un miros plăcut.

Cum o aplici în mod corect

Ce trebuie să faci înainte și cum o aplici? În primul rând curăță bine podeaua înainte și asigură-te că e uscată înainte de a te apuca de treabă. Pune apoi pudră de talc pe podeaua ta, în zona în acre scârțâie.

ADVERTISEMENT

Poți să te bazezi pe o periuță de dinți folosită, ori pe o cârpă boala astfel încât pudra să între în spațiile dintre elemente și lemn. În cazul în care rămâne pudră pe podea, la suprafață, îndepărteaz-o cu atenție.

Dacă podeaua încă scârțâie, atunci înseamnă că mai e nevoie de niște pudră. Astfel, repetă procedura. Ai grijă însă ca atunci când faci acest lucru să eviți contactul cu ochii, dar și inhalarea ei.

ADVERTISEMENT

Acest truc a fost încercat în ultima perioadă și a avut rezultatele mult dorite. Ca să nu mai vorbim de faptul că este și foarte ieftin și simplu. În cazul în care nu funcționează, atunci poate este momentul să apelezi la un specialist pentru a rezolva problema. 

ADVERTISEMENT