Life

De ce este bine să pulverizezi oțet pe plăcile de faianță și între rosturi. Vei îndrăgi acest truc

Efectul pulverizării oțetului pe plăcile de faianță și între rosturi. La ce ajută acest truc aplicat de mulți români. Îl știai?
24.07.2023 | 20:19
De ce este bine sa pulverizezi otet pe placile de faianta si intre rosturi Vei indragi acest truc
Un truc util pentru baia sau bucătăria ta. Sursa foto: Dr. Deco
ADVERTISEMENT

Casa noastră, ca să ne ofere confortul de care avem nevoie, trebuie atent îngrijită. Aici ne referim atât la igienă, decor, cât și la felul cum întreținem rezistența unor obiecte. Tu știi de ce este bine să pulverizezi oțet pe plăcile de faianță și rosturi, din bucătărie sau baie?

La ce ajută pulverizarea oțetului pe plăcile de faianță și între rosturi

Sunt multe trucuri pe care le poți aplica pentru a avea o locuință armonioasă și primitoare. Unele datează din cele mai vechi timpuri, ceea ce înseamnă că sunt extrem de folositoare. Baia și bucătăria sunt unele dintre cele mai importante încăperi, ele având nevoie de o atenție mai specială.

ADVERTISEMENT

De ce au nevoie baia și bucătăria de o atenție aparte? Aici se acumulează cei mai mulți microbi, iar curățenia trebuie să fie una exemplară. Dacă observi că faianța și rosturile încep să se deterioreze, în mod cert se vor înlocui sau pot fi pulverizate cu oțet.

Oțetul se pulverizează și se lasă o oră pe faianță și rosturi. După cele 60 de minute, ia o perie sau un burete mai gros și șterge. Vei observa cât de rapid dispar petele de grăsime, de rugină, de mucegai și cum se creează o strălucire similară cu cele din reclame.

ADVERTISEMENT

Dacă te va deranja mirosul de oțet, poți pune apă într-un recipient, combinată cu o soluție de spălat pe jos, cu mireasmă, și care nu va face spumă. Efectul va fi unul nu doar de curățenie, ci și de un aer proaspăt. Oricine va trece pragul locuinței va fi încântat de acest aspect.

Ce suprafețe nu se curăță cu oțetul

Pe lângă capacitatea de a oferi strălucire și o curățare de nota 10, oțetul face parte și din categoria soluțiilor pe care nu este indicat să le utilizezi pentru igienă. Asta din cauza nivelului mare de aciditate, care poate dăuna: granitului, marmurei, aluminiului sau fontei.

ADVERTISEMENT

Nici robinetele din alamă, acoperite cu lac, podeaua din lemn masiv nu se curăță cu oțetul. În schimb, se pot aplica detergenți speciali sau un săpun blând. Acestea din urmă nu deteriorează, nu șterg din culoare și nu lasă un aspect rigid.

”Orice suprafață care nu ar reacționa bine la acid, cum ar fi robinetele din alamă neacoperită cu lac, ar trebui curățată cu produse special concepute sau cu soluții mai puțin vâscoase. Fiți atenți și la podelele din lemn masiv.

ADVERTISEMENT

Deși unii oameni folosesc această soluție pentru a curăța lemnul de esență tare, dacă soluțiile acide intră prea des în granule, acestea pot deforma lemnul”, potrivit lui Chris Wootton, directorul unui mărci de curățare.

ADVERTISEMENT
Tags: