Life

De ce să-ți pui picioarele într-un lighean cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Combinația te scapă de o problemă des întâlnită

Pune-ți picioarele într-un lighean cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu, iar efectul va fi unul uimitor. Vei scăpa de o problemă des întâlnită.
07.09.2023 | 11:11
De ce sati pui picioarele intrun lighean cu apa otet si bicarbonat de sodiu Combinatia te scapa de o problema des intalnita
Trucul inedit de îngrijire a picioarelor. Sursa foto: Freepik/valuavitaly
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care e bine să-ți pui picioarele într-un lighean care conține apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Efectul este unul uimitor. Combinația te va scăpa de o problemă comună.

De ce să-ți pui picioarele într-un lighean cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Așa scapi de o problemă care îți dă bătăi de cap

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care are mai multe utilizări, nu doar în bucătărie. Se poate folosi la curățenie, în diverse combinații cu alte ingrediente.

ADVERTISEMENT

Este un ingredient care se găsește ușor și se poate utiliza chiar și la albirea hainelor. Un alt mod în care se poate folosi este pe post de produs de îngrijire și înfrumusețare, dar nu singur.

În combinație cu apa și oțetul, bicarbonatul de sodiu poate fi foarte util pentru a scăpa de o problemă foarte comună a picioarelor. Din moment ce ne deplasăm pe tot parcursul zilei, fie că suntem acasă, la job sau mergem undeva, picioarele trebuie îngrijire corespunzător.

ADVERTISEMENT

Tălpile picioarelor sunt cele mai afectate, așa că necesită o îngrijire specială, mai ales în sezonul rece. Pentru a scăpa de pielea dură și de mirosurile neplăcute, poți folosi o combinație de bicarbonat de sodiu, oțet și apă.

Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient pe post de balsam de piele. Te ajută să îndepărtezi ușor pielea uscată, care va rămâne fină și catifelată la finalul procesului.

ADVERTISEMENT

Pentru a obține această combinație, trebuie să amesteci un sfert de cană de bicarbonat de sodiu cu o optime de cană de oțet și 6 căni de apă caldă. Trebuie să stai cu picioarele în acest amestec timp de 20 de minute.

După aceea, poți folosi o piatră ponce pentru îndepărtarea pielii uscate și descuamate. La final ar fi bine să aplici o cremă hidratantă, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă stai cu picioarele în apa care conține bicarbonat de sodiu, poți scăpa de mâncărimile de la nivelul picioarelor. Este, totodată, o metodă de relaxare și detoxifiere după o zi grea. Poți adăuga, în apa din cadă, aceste ingrediente, alături de uleiuri esențiale sau plante.

ADVERTISEMENT