Life

De ce scriu doctorii urât. Motivul la care foarte puțini s-ar fi gândit

De ce scriu doctorii urât, de fapt. Motivul pentru care aproape nimeni nu înțelege ce scrie în rețetele date de medici.
11.07.2023 | 09:20
De ce scriu doctorii urat Motivul la care foarte putini sar fi gandit
De ce scriu doctorii urât, de fapt. Foto: colaj Fanatik / Reddit și Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce scriu doctorii urât. Este un motiv în spatele acestui lucru știut de toată lumea. Motivul este unul la care poate mulți nici nu s-au gândit.

De ce scriu doctorii urât, de fapt. Există și o explicație

Medicii încep să își deformeze scrisul încă de pe vremea facultății. Aceștia trebuie să ia multe notițe repede, așa că se preocupă mai degrabă să scrie oricum ar fi, decât să scrie frumos.

ADVERTISEMENT

Deformarea scrisului de pe băncile facultății se agravează odată cu venirea pacienților în cabinet. Medicii au mulți oameni de care trebuie să aibă grijă, așa că atunci când scriu rețete le scriu urât.

Acest lucru este și un fel de „defect profesional”, dar și ca urmare a faptului că se grăbesc să vină următorul pacient. Cu cât scriu mai repede, cu atât pot trece mai ușor la următoarea persoană. Dar acest lucru înseamnă implicit că scrisul este unul foarte urât.

ADVERTISEMENT

Pacienții, puși în pericol de scrisul urât

Un studiu chiar a arătat că viața pacienților este pusă în pericol de scrisul urât al medicilor. Un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată câte victime anuale sunt.

În fiecare an mor circa 7.000 de pacienți din cauza rețetelor scrise urât de medici. Farmaciștii le interpretează greșit, și oamenii iau medicația complet eronată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt studiu, de această dată realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Berna, a arătat procentele de medici care scriu urât. Peste 50% din rețete erau scrise urât, iar 4% dintre ele scrisul era unul de nedescifrat.

O veste bună pentru cei care scriu urât este că se spune că sunt unii dintre cei mai inteligenți oameni.

ADVERTISEMENT

Conform unor studii, creierul lor funcționează repede și nu se poate coordona cu mâna. Gândesc repede și de aceea ajung să scrie urât.

ADVERTISEMENT