News

Secțiile de pediatrie ale spitalelor, pline de pacienți. Virusurile periculoase care circulă. Sfaturile medicilor pentru părinți

Nu am intrat oficial în iarnă, iar secțiile de pediatrie ale spitalelor sunt pline de pacienți. Mai multe virusuri periculoase circulă deja, iar unii copii au nevoie de oxigen.
19.11.2022 | 11:57
Sectiile de pediatrie ale spitalelor pline de pacienti Virusurile periculoase care circula Sfaturile medicilor pentru parinti
Spitalele de pediatrie sunt sufocate de copii cu insuficiență respiratorie. Virusurile care dau forme severe ale bolii. Sursa foto: npr.org
ADVERTISEMENT

Deşi abia a debutat sezonul virozelor, foarte multe cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrate în Capitală și în țară. Copiii sunt țintele acestor viruși, dovada că spitalele de pediatrie sunt sufocate.

Spitalele de pediatrie sunt sufocate de copii cu insuficiență respiratorie. Virusurile care dau forme severe ale bolii

Carmen Zapucioiu, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, spune că la unitatea de primiri urgenţe sunt aduși zilnic în jur de 400 de copii cu boli respiratorii, iar secţiile de specialitate sunt pline deja.

ADVERTISEMENT

Din păcate, foarte multe cazuri sunt grave. Mulți dintre micuții aduși în spitale rămân internaţi și chiar au nevoie de oxigen pentru că suferă de pneumonie asociată cu insuficienţă respiratorie.

Medicul din București explică faptul că virusul sinciţial respirator şi rino-virusurile sunt cele care circulă cel mai mult în această perioadă. Acesta virusuri dau forme severe de boală.

ADVERTISEMENT

”În această perioadă, sunt foarte multe viroze respiratorii, sunt mai multe decât au fost în alţi ani şi parcă sunt mai multe şi decât erau înainte de pandemie.

De trei săptămâni numărul lor a crescut foarte mult, foarte multe boli respiratorii pornind de la rino-faringită, deci guturai, virozele obişnuite dar sunt foarte multe care evoluează nefavorabil şi care merg către pneumonie asociată cu insuficienţă respiratorie. Mulţi dintre copiii care sufereau de astm bronşic au acutizări ale astmului în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Virusul sinciţial respirator şi rinovirusurile dau forme severe. La sugari, de exemplu, dau bronşiolite cu insuficienţă respiratorie, deci copiii au nevoie să ajungă la spital, să fie puşi la oxigen, să li se administreze tratament”, a explicat Dr. Zapucioiu, pentru News.ro.

Sfaturile medicilor pentru părinți: Copiii să aibă mască în spațiile exterioare!

Poluarea din Capitală și din marile centre urbane este un factor important care agravează boala. În acest sens, dr. Carmen Zapucioiu vine cu o serie de sfaturi pentru părinți.

ADVERTISEMENT

Medicul spune că micuții ar trebuie să utilizeze masca şi în spaţiile exterioare, atunci când afară este ceaţă. Acest fenomen este încărcat cu particule poluante de mici dimensiuni care pot ajunge profund în căile respiratorii ducând apoi la complicații grave.

Medicul mai recomandă ca cei mici să consume ceaiuri, legume, fructe proaspete, vitamine. Cei până la vârsta de 7 ani au nevoie să primească în fiecare zi vitamina D și C, în special în sezonul rece.

”Cel mai important este să se ferească de a fi în preajma altor persoane bolnave”, a mai explicat medicul.

ADVERTISEMENT