Life

De ce se rupe prima floare de la plantația de ardei. Trucul cunoscut de grădinarii cu experiență

Care e motivul pentru care se înlătură prima floare de la răsadul de ardei. Pontul util știut doar de agricultorii iscusiți.
15.04.2024 | 22:59
De ce se rupe prima floare de la plantatia de ardei Trucul cunoscut de gradinarii cu experienta
Care e motivul pentru care se înlătură prima floare de la răsadul de ardei. Pontul util știut doar de agricultorii iscusiți. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce se rupe prima floare de la plantația de ardei. Trucul cunoscut de grădinarii cu experiență. Această practică este folosită cu un scop precis și cu siguranță, îți va fi de mare ajutor perioada aceasta în propria grădină.

Care e motivul pentru care se înlătură prima floare de la răsadul de ardei. Pontul util știut doar de agricultorii iscusiți

Care e motivul pentru care se înlătură prima floare de la răsadul de ardei. Pontul util știut doar de agricultorii iscusiți. Foarte puțini cunosc această metodă care este are mai multe avantaje pentru recolta de legume.

ADVERTISEMENT

Unii grădinari apelează la acest truc pentru a stimula planta să direcționeze mai multă energie spre dezvoltarea frunzelor și a ramurilor laterale. Așadar, se rupe prima floare de la ardei pentru a consolida sistemul radicular care trebuie să fie sănătos și puternic.

Trucul este esențial pentru asigurarea absorbției adecvate a nutrienților și a apei. Pe de altă parte, acest lucru nu încurajează producerea fructelor în stadii incipiente. De asemenea, vor crește mai mari și mai multe.

ADVERTISEMENT

În plus, planta va fi mai ramificată și mai viguroasă. Lucrarea este indicată atât la răsadurile cultivate în condiții de stres (elemente nutritive insuficiente, apă puțină etc), cât și în cazul în care ne dorim să atingem potențialul maxim într-o seră.

Mai mult decât atât, grădinarii cu experiență sunt de părere că ruperea primei flori poate ajuta la evitarea suprasolicitării plantei, mai ales dacă este încă tânără sau nu se află într-o stare de sănătate optimă.

ADVERTISEMENT

Concret, îi dă voie să se consolideze mai întâi și abia apoi să producă. Prin acest proces se poate ține și planta sub control, în special dacă ai o grădină mică. Dimensiunea și forma plantei se poate controla prin eliminarea primei flori de la ardei.

Care sunt beneficiile ardeiului pentru sănătate

Ardeiul este bogat în fibre datorită conținutului ridicat de apă. Reprezintă un aliment perfect de integrat în dietă pentru că are un aport caloric scăzut și gras, cu condiția să fie gătit la cuptor sau pe grătar. Generează sațietate.

ADVERTISEMENT

Fibrele din compoziția sa previn și îmbunătățesc constipația, având proprietăți laxative. Stimulează secreția gastrică, mai ales în cazul persoanelor cu un stomac delicat. Leguma conține Capsaicină care are efect dublu pentru sănătatea organismului uman.

Are acțiune antibiotică naturală eficientă și prezintă efect analgezic. Nutriționiștii mai spun că are substanțe antioxidante, cum ar fi vitamina C, E, provitamina A și alte carotenoide. Antioxidanții din ardei sunt capabili să blocheze radicalii liberi care modifică colesterolul rău.

ADVERTISEMENT
Tags: