Life

De ce se usucă boabele de struguri înainte de coacere. Greșeala pe care mulți o fac în perioada verii

Tu știi de ce se usucă boabele de struguri înainte de coacere? Multe persoane fac greșeli în perioada verii când vine vorba de dezvoltarea viței de vie.
06.09.2023 | 13:50
De ce se usuca boabele de struguri inainte de coacere Greseala pe care multi o fac in perioada verii
De ce se usucă boabele de struguri înainte de coacere. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce se usucă boabele de struguri înainte de coacere? În primul rând este bine să știi cauza, iar mai apoi să știi ce ai de făcut mai departe. S-ar putea ca o simplă greșeală să te coste o recoltă întreagă.

De ce se usucă boabele de struguri înainte de coacere

Să începem prin a afla de ce se usucă boabele de struguri înainte de coacere. În cazul în care nu știai, dacă vița de vie nu primește destulă apă, atunci, fructele se vor usca cu mult înainte de vreme.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă nu plouă, ar fi bine să verifici dacă vița de vie are suficientă umiditate pentru a se dezvolta în condiții optime. În caz contrar, vei observa că boabele de struguri se usucă înainte de coacere.

Cum eviți această situație și ce ai de făcut? În primul rând este vorba despre niște reguli elementare. În cazul în care nu știai, vița de vie are nevoie de aproximativ 600-800 mm de precipitații.

ADVERTISEMENT

Când e nevoie cel mai mult de apă? În perioade de înflorire și până când boabele intră în pârgă. Drept urmare, aceasta este perioada în care vița de vie trebuie udată constant. Cu atât mai mult când temperaturile sunt și ridicate.

Cum îți poți salva cultura

Iar asta nu este tot. Sunt situații în care vița de vie are nevoie de îngrășăminte, la fel ca și alte plante. Dacă solul nu e bogat în potasiu și magneziu, boabele de struguri nu se vor coace uniform.

ADVERTISEMENT

Și aici există riscul ca boabele de struguri să se usuce înainte de coacere. Arsurile solare puternice de asemenea pot dăuna viței tale de vie. Drept urmare, atenție și la acest detaliu.

Iar în cel mai rău caz, anumite boli pot ataca vița de vie. Spre exemplu, antracnoza viței de vie apare în momentul în care boabele se coc. Ulterior, în scurt timp, ele ajung să putrezească și vor avea pete de culoare maro.

ADVERTISEMENT

În acest caz se recomandă tratamente cu zeama bordeleza (3%) in perioada de repaus vegetativ sau primăvara. Ce altceva mai poți să folosești pentru a salva cultura? Specialiști mai recomandă tratamente precum Kumulus DF, Vivando sau Sercadis.

ADVERTISEMENT