Life

Care sunt cele mai bune îngrășăminte naturale pentru plantele din grădina ta. Folosește-l și vor crește spectaculos

Cele mai utile îngrășăminte naturale pentru plantele din grădină. Cu ajutorul lor vei avea o recoltă bogată și sănătoasă.
28.07.2023 | 19:00
Care sunt cele mai bune ingrasaminte naturale pentru plantele din gradina ta Folosestel si vor creste spectaculos
Îngrășăminte naturale pentru o grădină spectaculoasă. Sursa foto: Agroland
ADVERTISEMENT

Este sezonul în care plantele din grădină încep să dea primele roade. Temperaturile ridicate și soarele le ajută să se dezvolte, dar și îngrășământul natural. Nu ai nevoie de fiecare dată să cumperi unul, ca să-ți asiguri o recoltă sănătoasă și voluminoasă.

Tipuri de îngrășăminte naturale care ajută la dezvoltarea plantelor din grădină

Plantele din grădină, ca să crească într-un mod spectaculos, asemeni celor ale producătorilor, trebuie îngrijite atent. Dacă nu le uzi, dacă nu le asiguri lumină, o temperatură optimă sau un îngrășământ potrivit, în mod sigur se vor ofili.

ADVERTISEMENT

Iată câteva tipuri de îngrășăminte foarte benefice pentru plantele din grădină și pe care le ai acasă. Mulți specialiști în grădinărit au observat cum apa de cenușă parcă ”reînvie” întreg solul. Devine mai fertil, iar ceea ce s-a cultivat se reface sau iese la suprafață mai rapid decât te-ai aștepta.

Într-o găleată, toarnă 500 de grame de cenușă, iar peste aceasta 5 litri de apă clocotită. Când cenușa va ajunge la fund, apa se strecoară într-un alt recipient, iar peste ea se mai adaugă alți 5 litri de apă. Ideali ar fi de ploaie sau apă de la puț. Spre final, stropiți ceea ce considerați că este necesar.

ADVERTISEMENT

Drojdia de bere, un îngrășământ natural potrivit pentru plantele din grădină

Greu de crezut, dar drojdia de bere se poate utiliza și în agricultură. Luați un vas de 3 litri, iar în acesta puneți jumătate de pahar de zahăr, iar peste 100 de grame de drojdie de bere. Acoperiți și lăsați la dospit pentru o săptămână.

Odată ce au trecut cele 7 zile, ridicați capacul recipientului și completați cu apă și apoi stropiți roșiile, varza, ceapa, ardeii sau ce mai aveți ca recoltă. Compoziția este foarte ajutătoare și pentru vinete, mai ales dacă o torni la rădăcinile lor.

ADVERTISEMENT

Soluție cu lapte, un alt îngrășământ natural pentru plantele din grădină

Laptele cumpărat de la magazin sau zerul și laptele degresat sunt de asemenea de mare folos în grădină. Un litru din această băutură se poate pune la 9 litri de apă. Peste turnați și aproape 30 de picături de tinctură de iod și apoi aplicați amestecul o dată la 7-10 zile.

Nu aruncați cojile de banană. Și ele ajută recolta

S-a mai descoperit că chiar și cojile de banană sunt foarte bune ca îngrășământ. Așa că, dacă locuiți la curte și vă doriți o grădină cu de toate, nu mai aruncați cojile de la banane după ce le mâncați. Tăiați-le mărunt și încorporațile în sol, în jurul plantelor.

ADVERTISEMENT

Și bicarbonatul de sodiu, pe care îl avem în bucătărie, este extrem de util. Peste 1 litru de apă călduță, puneți 1 sau 2 lingurițe din acest ingredient, zbateți compoziția și apoi stropiți plantele. Spre final, puteți ”pudra” frunzele cu cenușă.

ADVERTISEMENT
Tags: