Life

De ce se usucă plantele când sunt mutate. Ce trebuie să știi înainte de a le schimba ghiveciul

De ce se usucă plantele atunci când le muți în alte ghivece. Sfaturile de care trebuie să ții cont dacă vrei să le menții verzi cât mai mult timp.
07.03.2024 | 08:43
De ce se usuca plantele cand sunt mutate Ce trebuie sa stii inainte de a le schimba ghiveciul
De ce se usucă plantele atunci când le muți în alte ghivece. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, plantele au ajuns să facă parte din decorul multor locuințe din România. Aproape că nu este gospodină care să nu aibă în grijă câteva plante, fie că vorbim de cele în ghiveci sau de cele de curte. Plantele în ghivece necesită o atenție sporită, mai ales dacă vrei să fie mereu verzi și frumoase.

De ce se usucă plantele atunci când sunt mutate în alte ghivece

Plantele înfrumusețează fiecare spațiu în care sunt puse. Dacă sunt îngrijite corespunzător, acestea pot ajunge să fie punctul central al unei locuințe. Desigur, toți cei care au plante își doresc ca acestea să fie mereu verzi și să nu se usuce. Însă, puțini sunt cei care cunosc secretele îngrijirii lor.

ADVERTISEMENT

De obicei, atunci când cumpărăm plante de apartament, acestea vin în propriul ghiveci. Odată cu trecerea timpului, unele dintre ele au nevoie de ghivece mai mari, ceea ce înseamnă că va trebui să le muți.

Mutarea florilor nu este deloc atât de simplă precum pare. Se întâmplă, de multe ori, ca după ce sunt puse în alte ghivece, plantele să se usuce. Dacă vrei să nu ai parte de astfel de episoade neplăcute, trebuie doar să fii atent la câteva detalii.

ADVERTISEMENT

În primul rând, pentru a evita uscarea plantelor, trebuie să identifici ce anume la aduce în acest punct. După ce ai aflat cauza problemei, este mult mai ușor să pui în aplicare soluțiile salvatoare.

Ce trebuie să faci pentru a evita uscarea plantelor

Atunci când muți plantele, trebuie să fii foarte atent cu rădăcinile lor. Se întâmplă ca, uneori, acestea să se deterioreze în timpul mutării. Din cauză că nu mai sunt intacte, capacitatea plantei de a absorbi substanțele nutritive va fi mult mai mică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atunci când plănuiești să muți o plantă într-un ghiveci nou, trebuie să te uiți la starea rădăcinilor. Dacă par că sunt putrezite, uscarea plantei este inevitabilă, mai ales după ce ajunge într-un alt ghiveci.

Alți factori care pot duce la uscarea plantelor sunt lumina și temperatura. În momentul în care sunt mutate în alt mediu, plantele resimt imediat diferențele și nu toate se adaptează atât de ușor. Din cauza asta, unele dintre ele se pot usca.

ADVERTISEMENT

Când sunt mutate în alte ghivece sau în alte medii, plantele pot reacționa diferit. Se poate întâmpla ca acestea să nu mai crească până când nu se adaptează la noul mediu. Pentru a te asigura că nu se usucă, trebuie să le acorzi o îngrijire și o atenție sporită.

Imediat după mutare, pentru a le face adaptarea mult mai ușoară, este esențial să le monitorizezi. Trebuie să te asiguri că au suficientă apă, lumină, dar și nutrienți necesari dezvoltării lor.

ADVERTISEMENT
Tags: