Life

De ce stă întotdeauna mireasa în stânga mirelui în Biserică. Tradiții din timpul cununiei religioase

Motivul pentru care mireasa stă în Biserică în stânga mirelui. Obiceiuri de care să ții cont pentru a avea un eveniment de neuitat.
29.09.2022 | 13:54
De ce sta intotdeauna mireasa in stanga mirelui in Biserica Traditii din timpul cununiei religioase
Motivul pentru care mireasa stă în Biserică în stânga mirelui. Obiceiuri de care să ții cont. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce stă întotdeauna mireasa în stânga mirelui în biserică. Tradiții din timpul cununiei religioase pe care toată lumea trebuie să le știe și de care e musai să țineți cont în ziua cea mare. FANATIK îți spune care sunt acestea.

Motivul pentru care mireasa stă în Biserică în stânga mirelui. Obiceiuri de care să ții cont

Motivul pentru care mireasa stă întotdeauna în Biserică în stânga mirelui are mare legătură cu luptele. Este un obicei străvechi, păstrat încă din Anchitate și amintește de faptul că bărbatul trebuia să fie mereu pregătit.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în trecut mirele trebuia să se bată pentru aleasa inimii sale cu ceilalți pretendenți ai viitoarei soții. În felul acesta mâna dreaptă era liberă pentru a mânui cât mai bine și cât mai repede sabia ținută în teacă.

Cu cealaltă mână, stânga, își proteja mireasa, datină care se păstrează și în ziua de azi în Biserică chiar dacă nu se mai pune niciun fel de problemă de vreo luptă.

ADVERTISEMENT

Așadar, în mod tradițional mireasa stă pe partea stângă la o ceremonie religioasă, însă acest aspect se poate modifica în funcție de persoanele care se căsătoresc.

Alte tradiții pentru ziua nunții

Un alt obicei este schimbatul de verighete care are originea încă din Evul Mediu, de la egipteni. Mireasa îi oferă mirelui bijuteria și invers, degetul ales fiind al patrulea de la mâna stângă care se spune că merge până la inimă.

ADVERTISEMENT

Inelele de logodnă au fost folosite foarte târziu de îndrăgostiți, undeva după anul 1215, și indică un timp destul de îndelungat între cererea în căsătorie și nunta în sine.

De asemenea, un alt aspect este cel legat de luna de miere, un obicei care provine dintr-o tradiție scandinavă. Se pare că mirii erau nevoiți să bea în fiecare zi, timp de o lună câte o cupă de vin. Acest eveniment avea loc imediat după nuntă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tortul de nuntă nu seamănă deloc cu cel de la alte evenimente de peste an. În timpul Imperiului Roman acesta era reprezentat de o pâine ruptă de mire deasupra capului miresei sale. Este un obicei care reprezenta fertilitatea.

ADVERTISEMENT