Life

De ce te urmărește pisica oriunde mergi. Explicația care te va uimi

Care este motivul pentru care pisica vine după tine indiferent unde pleci. Dezvăluirea făcută de specialiști te va surprinde.
10.04.2024 | 07:45
De ce te urmareste pisica oriunde mergi Explicatia care te va uimi
Care este motivul pentru care pisica vine după tine indiferent unde pleci. Dezvăluirea făcută de specialiști te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce te urmărește pisica oriunde mergi. Explicația care te va uimi. Foarte multă lume se întreabă ce înseamnă acest gest, care iată că a fost descifrat. Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre feline.

Care este motivul pentru care pisica vine după tine indiferent unde pleci. Dezvăluirea făcută de specialiști te va surprinde

Care este motivul pentru care pisica vine după tine indiferent unde pleci. Dezvăluirea făcută de specialiști te va surprinde. De acum înainte vei fi mult mai atent la comportamentul animalului de companie.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai dese cazuri pentru care felina umblă după stăpân este că se apropie ora mesei și îi este foame. Momentul reprezintă un eveniment pentru animal și de aceea nu vrea să-l rateze sub nicio formă.

De asemenea, experții spun că acest gest apare și atunci când te vede după o pauză. Dacă ai fost plecat toată ziua la serviciu înseamnă că pisica ți-a simțit lipsa. I-a fost dor de tine și vrea să-ți arate așa cum știe ea.

ADVERTISEMENT

Medicii veterinari mai spun că acest gest poate fi interpretat și ca o anxietate de separare, motiv pentru care stăpânii trebuie să fie foarte atenți la pisicile lor. Asigură-te că este bine și că nu are și alte simptome de suferință.

Mai mult decât atât, specialiștii susțin că pisica te poate urmări și pentru că pur și simplu îi place compania ta. Anumite rase de feline, printre care se numără Ragdoll, Sphynx sau Maine Coon, pot avea personalități asemănătoare cu cele ale câinilor.

ADVERTISEMENT

Pisica urmărește stăpânul de curiozitate

Pisica mai urmărește stăpânul și de curiozitate, susțin veterinarii și cercetătorii care le-au analizat comportamentul de-a lungul anilor. Acest obicei apare atunci când animalul de companie este plictisit sau nu mai găsește nimic de joacă prin casă.

În această situație ar fi bine să te gândești să cumperi jucării și diverse accesorii pentru felină, pentru a avea o ocupație. În plus, se pare că pisica vrea atenția și afecțiunea ta atunci când umblă după tine prin locuință.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori recurge la acest comportament când este speriată sau când s-a produs o schimbare în rutina sa zilnică. Fii cu băgare de seamă la ce se întâmplă în casă, mai ales dacă pisica începe să te urmărească brusc.

ADVERTISEMENT