Life

De la ce distanță te ia, de fapt, Poliția cu pistolul radar? Cum ar putea fi păcălit acesta

Cât de performante sunt, de fapt, aparatele radar. Metoda prin care șoferii le-ar putea păcăli în trafic, atunci când conduc cu viteză.
06.04.2024 | 10:37
De la ce distanta te ia de fapt Politia cu pistolul radar Cum ar putea fi pacalit acesta
Care este metoda prin care șoferii pot păcăli aparatul radar. Sursa foto: captură Youtube/ Câmpina TV
ADVERTISEMENT

Fără  doar și poate, radarul este spaima tuturor șoferilor, mai ales a celor care iubesc viteza. Șoferii români nu duc lipsă de inventivitate, așa că au găsit fel de fel de metode prin care să păcălească pistolul radar. Însă, nu toate dintre ele funcționează.

Care este, de fapt, raza de acțiune a aparatelor radar

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pedala de accelerație reprezintă o tentație pentru majoritatea șoferilor. Deși se recomandă prudență la volan, mulți dintre posesorii de permis simt nevoia să circule cu viteză.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare spaimă a vitezomanilor este radarul. Fie că vorbim pistoalele radar, fie de cele montate pe mașinile de la Poliția Rutieră, toate îi fac pe șoferi să apese brusc pe frână.

De-a lungul timpului, una dintre preocupările celor care conduc cu viteză a fost aceea de a găsi metode prin care să păcălească radarul. Cele mai frecvente sunt fie ascunderea în spatele altei mașini, fie frânarea bruscă în apropierea radarului.

ADVERTISEMENT

Ei bine, niciuna dintre aceste metode nu este una eficientă. Pistolul radar este mult mai performant decât și-ar închipui șoferii și este greu de păcălit. Tocmai de aceea, mulți dintre participanții la trafic au surpriza neplăcută de a fi opriți în trafic, chiar dacă au pus în aplicare toate metodele.

Cum pot reuși șoferii să păcălească aparatele radar, în trafic

Cei care depășesc limitele de viteză admisă trebuie să știe că aparatele radar au în spate o tehnologie avansată și complexă. Acestea au fost concepute pentru a detecta atât distanța dintre mașini, cât și viteza de deplasare. Toate, în mai puțin de o secundă.

ADVERTISEMENT

Șoferii care aveau de gând să păcălească radarul prin metoda frânării bruște, ar trebui să își ia gândul de la asta. Aparatele radar identifică viteza în 0.33 secunde, ceea ce le face imposibil de păcălit.

De asemenea, raza lor de acțiune este una impresionantă. Aparatele radar pot identifica viteza pe o rază de 1.2 kilometri, iar senzorul anti-bruiere cu care sunt echipate măsoară și distanța dintre mașini.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, în ciuda tehnologiei avansate, aparatul radar are și el o limită de viteză. Cele statice nu pot înregistra o viteză mai mare de 320 km/h. Însă, cele montate pe mașinile de Poliție pot înregistra viteza, mai ales dacă autospeciala circulă în trafic.

Poliția Rutieră nu duce lipsă de aparate radar. Momentan, în posesia autorităților se află 100 de pistoale radar și alte câteva sute de radare montate pe mașini. Din nefericire pentru vitezomani, inventarul aparatelor radar nu se oprește aici.

În decursul anului viitor, în posesia Poliției Rutiere vor mai intra alte câteva sute de radare fixe și mobile ce vor fi montate pe toate drumurile din România. Prin astfel de acțiuni, se urmărește responsabilizarea șoferilor la volan pentru a evita accidentele.

ADVERTISEMENT
Tags: