News

De la portrete, la pulpe de pui. Cum a ajuns un absolvent de arte să gătească pentru bolnavii de TBC

Bogdan Pânzariu este bucătarul profesionist cu cele mai dezvoltate calități artistice din România. El gătește pentru un spital din Botoșani.
25.02.2024 | 16:23
De la portrete la pulpe de pui Cum a ajuns un absolvent de arte sa gateasca pentru bolnavii de TBC
Bogdan Pânzariu a absolvit facultatea de arte și lucrează ca bucătar la un spital din Botoșani / Foto: Botoșăneanul
ADVERTISEMENT

Bogdan Pânzariu are 32 de ani, din care mai bine de jumătate i-a dedicat artei. Absolvent al liceului de artă Ștefan Luchian și al Facultății de Artă și Design, tânărul și-a luat, recent, un job full-time la cantina Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani.

Bucătăria, mai profitabilă decât arta

Oportunitatea s-a ivit după ce unul din cei patru bucătari ai unității medicale s-a pensionat, iar spitalul a scos postul la concurs. Bogdan a văzut anunțul și s-a prezentat la concurs, fiind declarat admis.

ADVERTISEMENT

Pânzariu are de multă vreme o pasiune pentru gătit, pe care și-a descoperit-o urmărind filmări cu bucătari celebri.

Ulterior, a absolvit și un curs de bucătari, fiind convins că poate face față și într-o astfel de ipostază. În plus, recunoaște chiar el, în acest moment câștigă mai bine ca bucătar decât ca artist.

ADVERTISEMENT

„Am înțeles cam cum ar fi lucrurile și am zis că nu are rost să continui pentru că ai nevoie de o susținere în primul rând ca să poți să ieși în față în primul rând, să te cunoască lumea la alt nivel”, a declarat Bogdan Pânzari, pentru Botoșăneanul.

Artistul lucrează în două ture la cantina spitalului

Cu toate că marea lui iubire rămâne arta, cu precădere pictura, Bogdan s-a adaptat rapid rigorilor de spital. Aici, trebuie să lucreze în două schimburi, începând cu ora 06:00, și să gătească pentru o sută de pacienți.

ADVERTISEMENT

Artistul spune că a fost primit foarte bine de colegi, în ciuda faptului că nu are experiență atât de mare în domeniu. Totuși, el susține că se simte foarte bine în spital și că speră să nu fie doar o experiență pasageră.

„Aș dori să fiu doar pe un segment și să rămân un timp îndelungat sau chiar până la pensie”,  a mai spus Pânzari.

ADVERTISEMENT

Bucătarul spune că va încerca să pună un strop de artă în mâncarea pe care o pregătește pentru pacienți, astfel încât aceștia să aprecieze în mod pozitiv perioada pe care o petrec în spital.

ADVERTISEMENT