Life

De unde provin, de fapt, măslinele de la Kaufland. Surpriza a fost una mare pentru cumpărători

Din ce țări sunt aduse măslinele pe care românii le pot cumpăra de la Kaufland. Mulți nici nu știu ce ajung să pună pe masă
14.01.2024 | 15:00
De unde provin de fapt maslinele de la Kaufland Surpriza a fost una mare pentru cumparatori
Din ce țări sunt aduse măslinele de la Kaufland. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Kaufland este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de supermarketuri de la noi din țară. Pe rafturile magazinelor se află o mulțime de produse, iar unele dintre cele cumpărate de către români sunt măslinele. La Kaufland, măslinele sunt de tot felul și pentru toate buzunarele, dar puțini sunt cei care știu țara lor de proveniență.

De unde sunt măslinele de pe rafturile de la Kaufland

Măslinele sunt unele dintre cele mai cumpărate alimente de către români. Din fericire, pe rafturile magazinelor de la noi există o mulțime de tipuri de măsline, pentru toate gusturile.

ADVERTISEMENT

Kaufland este unul dintre supermarketurile care are cea mai variată oferă de măsline. Aici, pofticioșii găsesc fel de fel de măsline, la prețuri adaptate pentru fiecare buzunar.

Măslinele sunt extrem de bogate în substanțe nutritive, conțin multe vitamine și minerale și asigură un aport consistent de nutrienți organismului.

ADVERTISEMENT

De obicei, la Kaufland, măslinele se comercializează violet, negre sau verzi. Clienții Kaufland mai pot găsi și măsline murate care, de cele mai multe ori, nu conțin sâmburi.

Măslinele au fost cultivate pentru prima dată în Asia centrală

Măslinele se găsesc aproape peste tot în lume, iar originea lor se trage din Asia centrală. Aici au fost cultivate pentru prima dată, iar apoi, s-au extins în mai multe locuri din lume. În prezent, măslinele se cultivă în toată zona mediteraneană.

ADVERTISEMENT

Măslinele de pe rafturile de la Kaufland provin din unele dintre cele mai bune zone din Europa. Principalii furnizori sunt Grecia, Liban, Italia, Spania și Turcia. Deși măslinele se mai dezvoltă în Germania, aici, producția nu este la fel de mare ca în zonele mediteraneene.

De obicei, măslinele se dezvoltă cel mai bine într-un climat cald și se coc în luni de vară. Mai apoi, după ce trece sezonul de coacere, acestea se culeg.

ADVERTISEMENT

Sezonul măslinelor se întinde din octombrie până în decembrie. Pentru ca măslinele să se păstreze un timp mai îndelungat, acestea se conservă în saramură sau în ulei.

Românii care cumpără măsline de la Kaufland trebuie să știe că acestea se pot consuma atât crude, cât și conservate. Indiferent de starea lor, se recomandă depozitarea acestora în locuri uscate, ferite de lumina soarelui.

Măslinele conservate se depozitează și ele la fel, în locuri uscate și răcoroase. Însă, în cazul lor, se recomandă a fi consumate în maxim două săptămâni de la deschidere.

ADVERTISEMENT