Life

De ce se vând, de fapt, brânza și cașcavalul în bucăți rotunde. Este un secret al producătorilor de care clienții n-au habar

Din ce motiv brânza și cașcavalul se vând în bucăți rotunde. Secretul producătorilor pe care clienții nu-l știu. Află care este!
29.10.2023 | 16:30
De ce se vand de fapt branza si cascavalul in bucati rotunde Este un secret al producatorilor de care clientii nau habar
Secretul formei rotunde a brânzei și cașcavalului. Sursa foto: Antena 1
ADVERTISEMENT

Brânza și cașcavalul sunt unele dintre cele mai căutate produse lactate de către români, datorită gustului bun și al faptului că pot fi combinate cu multe preparate. Dacă te numeri printre cei pofticioși, te-ai întrebat vreodată de ce se vând adesea în bucăți rotunde?

De ce se vând brânza și cașcavalul în forme rotunde

Cea mai bună brânză și cel mai bun cașcaval s-a constatat a fi cele direct de la un producător local. Chiar dacă au un preț mai ridicat decât cele din supermarket, mulți oameni le preferă deoarece sunt bio și nu conțin aditivi alimentari pentru a fi savuroase.

ADVERTISEMENT

Atunci când ați mers la cumpărături în mod cert ați mai observat brânză și cașcaval rotunde pe rafturi, la care erau formate cozi.Indiferent că este vorba despre brânză de vacă, de oaie, de capră, de cașcaval sărat sau afumat, sunt un deliciu pe masa oricui.

De asemenea, brânza și cașcavalul, rotunde, dreptunghiulare, în formă de triunghi sau tăiate cuburi sunt astfel un element decorativ pentru o masă frumoasă în perioade speciale ale anului, precum sărbătorile de iarnă sau cele pascale.

ADVERTISEMENT

În urmă cu secole, se spune că europenii preferau să facă brânză sau cașcaval în formă de roată deoarece le era mai ușor să o transporte către clienți, deoarece o puteau rostogoli și ocupa și mai puțin spațiu în utilaje. Totodată, forma rotundă reprezintă și o modalitate de a preveni depunerea bacteriilor.

Forma rotundă permite apariția unei coji de protecție mai groase și mai dură, spre deosebire de cea dreptunghiulară sau triunghiulară. Așadar, inclusiv mucegaiul nu va apărea foarte mult, ceea ce înseamnă că poate fi îndepărtat de pe coaja tare, iar restul de brânză sau de cașcaval să poată fi consumate, relatează mentalfloss.com 

ADVERTISEMENT

Ce tip de brânză preferă românii

Un studiu al ”Revino România”, promotor al produselor locale, din perioada august-septembrie 2023, arată că românii favorizează telemeaua. Aceasta este urmată de brânzeturile de tip Mozzarella, Buratta, Parmenzan, Grana și Gouda.

”De mai bine de patru ani descoperim și vizităm producătorii mici și mijlocii, ale căror produse sunt dezvăluite și degustate de către un public tot mai larg. Pentru a înțelege mai bine piața și pentru a descoperi particularitățile comportamentului de consum, am organizat cel de-al doilea studiu online al Revino România, vrând să identificăm preferințele românilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, venim în sprijinul tuturor părților implicate cu detalii despre momentul actual al pieței, dar și despre tendințe. Acest studiu ne ajută și pe noi, deoarece una dintre direcțiile noastre de dezvoltare o reprezintă participarea activă la educarea consumatorului român”, a declarat Alina Iancu, managing partener la ”Revino Romania”.

ADVERTISEMENT
Tags: