Life

De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Kaufland. Surpriza e una uriașă pentru toți românii

De unde provine carnea de porc de la Kaufland. Românii care obișnuiesc să cumpere de aici trebuie să cunoască aceste detalii.
28.10.2023 | 10:30
De unde provine de fapt carnea de porc de la Kaufland Surpriza e una uriasa pentru toti romanii
De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Kaufland. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care obișnuiesc să cumpere carne de porc de la Kaufland trebuie să cunoască acest detaliu. Puțini s-ar aștepta la asta, însă produsele care se găsesc la raft au o provoniență neașteptată. Despre ce este vorba.

De unde provine carnea de porc de la Kaufland

Kaufland are o gamă variată de produse, unul dintre cele mai cunoscute sortimente fiind Vreau din România, a căror proveniență este chiar țara noastră. Ei bine, exact acest exemplu îl urmează și carnea de porc.

ADVERTISEMENT

Astfel că, lanțul de magazine comercializează la raftul românesc numai carne ce provine de porci nu doar crescuți, ci și născuți în România, extinzându-și progarmul de stimulare a producției internă.

Totodată, aceasta este și o metodă prin care sunt sprijiniți fermierii și producătorii locali, aceștia fiind încurajați să adere la programul de bunăstare a animalelor, ce vine la pachet cu standarde îmbunătățite de creștere a porcilor.

ADVERTISEMENT

Colaborarea cu fermierii se face direct, este introdus un sistem de hrană în care animalele sunt hrănite cu cereale 100% românești ce sunt periodic analizate. De asemenea, este implementat un sistem de de audit de siguranță și calitate pentru ferme, hrana porcilor, precum și de monitorizare a sănătății porcilor.

Ce sortimente de carne de porc se găsesc în magazine

Prin urmare, românii care cumpără carne de porc de la Kaufland se pot bucura de cotlet, pulpă, piept, mușchiuleț, ceafă, rasol, organe sau carne tocată de cea mai bună calitate.

ADVERTISEMENT

Programul 100% crescut în România a fost inaugurat în anul 2017 alături de Cooperativa Agricolă „Țara Mea” și cu sprijinul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scopul programului a fost acela de a susține pe termen lung producția internă de carne de porc. Kaufland garantează preluarea în toate magazinele a cărnii de porc ce provine direct de la fermieri locali.

ADVERTISEMENT

Produsele se găsesc într-un spațiu de vânzare special amenajat pentru a atrage atenția către marfa produsă la noi în țară, după standarde înalte de calitate, numit , Raftul românesc, scrie kaufland.ro. 

ADVERTISEMENT