Fotbal intern

Deac A SEMNAT! Gigi confirmă FANATIK: “Asta e unica problemă”

UPDATE / 4 aprilie Ora 11:05 / Gigi Becali a confirmat informaţia oferită ieri de FANATIK.RO. "Deac a semnat contractul cu noi, dar are nevoie de acordul administratorului judiciar de la CFR, ca să...
04.04.2017 | 11:20
Deac A SEMNAT Gigi confirma FANATIK Asta e unica problema
ADVERTISEMENT

UPDATE / 4 aprilie Ora 11:05 / Gigi Becali a confirmat informaţia oferită ieri de FANATIK.RO. “Deac a semnat contractul cu noi, dar are nevoie de acordul administratorului judiciar de la CFR, ca să fie oficial. Asta e unica problemă care mai e la el”, a spus patronul FCSB, marţi dimineaţă, la TV sport.ro

CFR Cluj se află în procedura insolvenţei, iar Ciprian Deac nu se poate folosi de clauza eliberatorie pe care o are în contract decât cu acordul creditorilor şi al administratorului judiciar.

ADVERTISEMENT

–––––––––––

3 aprilie /  FANATIK.RO a anunţat în exclusivitate pe 31 martie că Ciprian Deac s-a înţeles cu Gigi Becali pentru un contract pe 3 ani cu FCSB, lucru confirmat, în cele din urmă, şi de patronul fostei FC Steaua Bucureşti, în cursul dimineţii de luni.

Deac ar urma să semneze cu FCSB din postura de jucător liber de contract, mijlocaşul de picior stâng având o clauză în contractul cu CFR Cluj, pe care l-a semnat în ianuarie 2017, pentru o perioadă de 2 ani, ce îi permite să plece liber de contract în cazul unei oferte.

ADVERTISEMENT

Totuşi, situaţia nu este clarificată, CFR Cluj, prin vocea preşedintelui Iuliu Mureşan anunţând pentru FANATIK.RO că mutarea nu este parafată: “Singurul lucru pe care pot să vi-l spun este că, în acest moment, Ciprian Deac nu a semnat cu Steaua. Şi că, pentru a semna cu el, Gigi Becali are nevoie de acordul nostru.”

Insolvenţa poate bloca transferul! Clauza eliberatorie poate fi anulată în instanţă

Motivul principal este insolvenţa CFR-ului, de care ardelenii n-au scăpat la sfârşitul lunii martie, aşa cum sperau. Şi asta pentru că, această clauză prin care Ciprian Deac poate pleca liber de contract în cazul unei oferte, poate fi considerată, conform legii insolvenţei, una abuzivă şi împotriva intereselor clubului şi ale creditorilor, la solicitarea oricărei părţi direct interesate.

ADVERTISEMENT

Iar în aceste condiţii, legitimarea lui Deac la Steaua s-ar oficializa doar după o plată a unei sume de bani din partea lui Becali.

Precedentul Llullaku: creditorii lui Gaz Metan au blocat transferul la Astana, în primă fază

Posibilitatea ca CFR să fie obligată practic, prin lege, să ia bani din mutarea lui Deac la Steaua nu este o premieră. În iarnă, golgheterul Ligii 1, Azdren Llullaku, a avut emoţii cu primirea cărţii verzi, deşi semnase contractul cu noua sa echipă din Kazahstan, atacantul având nevoie de acordul creditorilor Gaz Metan pentru a putea fi legitimat, într-un târziu, la Astana, în ciuda unei clauze identice cu cea a lui Ciprian Deac – vezi FOTO aici! 

ADVERTISEMENT

În primă fază. Gaz Metan ceruse 200.000 de euro pentru a elibera cartea verde, lucru care este foarte probabil să se întâmple şi în cazul mutării lui Deac de la CFR Cluj la FCSB.

150.000 de euro este suma pe care o va încasa Deac de la Steaua în cazul în care semnează liber de contract

700.000 de euro e cota de piaţă a lui Ciprian Deac

ADVERTISEMENT