News

Cine este colegul de celulă a lui Vlad Pascu, în arestul de la Constanța. Mama șoferului drogat: ”Așa trebuie să fii și tu de acum înainte”

Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un accident mortal în stațiunea 2 Mai, are parte de un anturaj deosebit în arestul poliției din Constanța.
19.09.2023 | 09:33
Cine este colegul de celula a lui Vlad Pascu in arestul de la Constanta Mama soferului drogat Asa trebuie sa fii si tu de acum inainte
Vlad Pascu este în arestul poliției din Constanța, unde este coleg de celulă cu un șef de la Garda de Mediu / Foto: George Călin / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Vlad Pascu rămâne în arest, după ce, pe 8 septembrie, Judecătoria Mangalia a admis propunerea Parchetului de prelungire a mandatului cu încă 30 de zile. Pascu împarte celula cu un funcționar public de rang, apropiat al Partidului Național Liberal.

Mama lui Vlad Pascu ar fi vrut să-l mute la Rahova

Situația lui Vlad Pascu s-a complicat și mai mult, săptămâna trecută, după ce mama lui, Miruna, a fost reținută pe motiv că ar fi încercat să influențeze declarațiile unui martor, iar tatăl, Mihai, este cercetat pentru că a intrat cu scuterul într-un grup de jurnaliști.

ADVERTISEMENT

Miruna Pascu plănuia să încerce mutarea lui Vlad Pascu la Rahova, acolo unde este și un spital-penitenciar. Aici, tânărul urma să fie internat la un centru de tratare al dependențelor, după ce mama lui ar fi obținut o recomandare din partea unui medic, potrivit unor interceptări ale procurorilor DIICOT.

Cum planul femeii a eșuat, Vlad a rămas în arestul de la Constanța, acolo unde împarte celula au două persoane, printre care și un șef de la garda de mediu.

ADVERTISEMENT

”Mai sunt doar cu băiatul ăla de care ți-am zis că nu avea mâncare și asta. Am stat, a fost super caraghios chiar. Și ne-a băgat încă un domn care e comisar la garda de mediu, e în vârstă, are aproape șaizeci de ani, e la locul lui”, i-a spus Vlad Pascu mamei lui, potrivit unor stenograme din referatul de arestare al procurorilor de la DIICOT.

Șeful Gărzii de Mediu Tulcea ar fi noul coleg de celulă al lui Vlad Pascu

Potrivit informațiilor FANATIK, colegul de celulă a lui Vlad Pascu este Dorin Meran, comisar-șef la Comisariatul Județean Tulcea, din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, reținut la data de 4 septembrie pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. O zi mai târziu, el a fost prezentat Tribunalului Constanța, unde magistrații au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT
dorin meran garda de mediu
Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, ar fi fost plasat în aceeași celulă cu Vlad Pascu / sursă foto: captură DC News

Dorin Meran a fost prins în flagrant când lua 5.000 de euro mită de la un om de afaceri, pentru a-i aplica o amendă mai mică, în urma unui control de mediu.

”În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor”, a anunțat DNA Constanța.

ADVERTISEMENT

Dorin Meran, condamnat și în 2012, pentru deturnare de fonduri europene

Potrivit Ziariștii.com, Dorin Meran fusese numit în fruntea Gărzii de Mediu Tulcea cu doar patru luni în urmă, deși în urmă cu 11 ani el fusese condamnat definitiv pentru fapte de corupție.

Mai exact, în 2012, el a primit un an și două luni de închisoare cu suspendare, pentru deturnare de fonduri europene. În acel moment, Meran era administrator al unei societăți comerciale.

”La data de 8 aprilie 2004, inculpatul Meran Dorin, administrator al SC METACON REP SRL, în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţii Europene, a prezentat mai multe documente inexacte cu prilejul depunerii cererii de finanţare nerambursabilă. De asemenea, împreună cu inculpaţii B.E. şi P.M., Meran Dorin a schimbat în mod nelegal destinaţia sumelor de 25.874,55 euro (obţinută din bugetul CE) şi 250 milioane ROL (cofinanţare de la bugetul de stat).

Pentru a justifica cheltuirea unor sume de bani provenite din aceste fonduri, Meran Dorin a prezentat la ADR Sud-Est Brăila mai multe înscrisuri (note şi procese verbale), întocmite în fals de inculpaţii B.E., P. M., B. I., P. A. şi G. C., în care au consemnat o situaţie nereală”, arătau reprezentanții DNA, în aprilie 2008.

Legăturile politice solide pentru șeful Gărzii de Mediu

Presa locală a relatat că Dorin Meran a ajuns șef la Garda de Mediu la recomandarea lui Ștefan Ilie, președinte PNL Tulcea. În aprilie 2023, când a fost numit, șeful Gărzii Naționale de Mediu era liberalul Aurelian Păduraru, iar guvernul era condus de Nicolae Ciucă. Anterior, Meran a fost consilier juridic în comuna Ghidieni, Galați, județ din care provine și Păduraru.

Se pare că în momentul numirii, Dorin Meran nu avea nicio legătură cu mediul, însă avea o bogată experiență politică, el trecând pe la șapte partide: PSM, PSD, PDL, PIN, PNȚCD, PRM și Forța Națională.

”Eh, asta e și ideea. Așa trebuie și tu să fii de acum încolo, nu să fii cu nebuni”, i-a spus Miruna Pascu fiului ei, după ce a auzit că împarte celula cu un șef de la Garda de Mediu.

ADVERTISEMENT
Tags: