News

Decizia justiției în cazul bătrânei care a fost săltată de mascați pentru o mită de 10 ouă și 1000 de euro. Femeia și-a trăit ultimele zile în teroare

Decizia justiției în cazul bătrânei care a fost săltată de mascați pentru o mită de 10 ouă și 1000 de euro. Maria Cociorvan și-a trăit ultimele zile în teroare.
18.04.2023 | 07:01
Decizia justitiei in cazul batranei care a fost saltata de mascati pentru o mita de 10 oua si 1000 de euro Femeia sia trait ultimele zile in teroare
Decizia finală a justiției în cazul bătrânei care a fost săltată de mascați pentru o mită de 10 ouă și 1000 de euro. Sursa foto: stiriromania.ro
ADVERTISEMENT

Decizia justiției în cazul bătrânei care a fost ridicată de mascați pentru o mită de 10 ouă și 1000 de euro. La șapte ani de la decesul Mariei Cociorvan, Curtea de Apel Cluj a pronunțat o sentință finală.

Decizia finală a justiției în cazul bătrânei care a fost săltată de mascați pentru o mită de 10 ouă și 1000 de euro

I s-a făcut dreptate abia după moarte. În urmă cu aproape un deceniu, un caz de-a dreptul revoltător șoca opinia publică din România. În 2014, Maria Cociorvan, o bunicuță de 72 de ani, era adusă din Rădăuţi la Bucureşti pentru a explica de ce a dat 35 de ouă unui judecător. Era acuzată că ar mai fi dat și 1.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a trezit valul de revoltă printre cetățeni era modul în care au acționat atunci ”oamenii legii”. Femeia fusese pur și simplu luată pe sus de mascați, deși era clar că nu reprezintă nu pericol public.

La acea vreme, procurorii au considerat că e mită ceea ce a făcut. Biata femeie a fost audiată mai multe ore. Pentru ca umilința ei să fie maximă, ea a fost lăsată pe străzi, în mijlocul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Întrucât nu ştia că va fi adusă de la Suceava tocmai în Capitală, femeia a rămas în poarta DNA şi a început să plângă. Unui avocat de la Rădăuţi i s-a făcut milă de ea. Acesta i-a oferit bani pentru a-și cumpăra bilet de tren.

În 2016, la doi ani distanță de la această umilință, Maria Cociorvan a murit. Acum, în 2023, mult prea târziu, justiția s-a pronunțat în favoarea femeii. Curtea de Apel Cluj a anunțat, joi, 13 aprilie, sentința în dosarul de corupție, unde Maria Cociorvan a avut calitatea de inculpată, fiind trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

ADVERTISEMENT

Ani la rând, bunica de 72 de ani a susținut că este nevinovată. Și s-a dovedit a avea dreptate. La șapte ani după decesul ei, ea a fost achitată de Curtea de Apel Cluj, chiar înainte de Paște, notează Adevărul.ro.

Sentința Curții de Apel în cazul Mariei Cociorvan

”În baza art. 396, alin. 6, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatelor C. M., sub aspectul comiterii infracţiunilor de cumpărare de influenţă prev. de art.292 alin.1 Cp rap la art.6 din LG.78/2000 -pct. 11.1 respectiv complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată art.48 Cp prev. de art.292 alin.1 Cp rap la art.6 din LG.78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 Cp-pct. 12.1, ca urmare a intervenirii decesului acestora”, se arată în sentința dată de Curtea de Apel Cluj.

ADVERTISEMENT

De notat că în același dosar al bătrânei au fost inculpate și alte persoane. Toate au fost achitate, cu o singură excepție. Fostul magistrat Bogdan Bărbuță, de la Judecătoria Rădăuți, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Justiția l-a acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți și că a încălcat legea pentru acesta.

ADVERTISEMENT