Sport

Decizia luată de Karim Benzema după ce s-a retras din naţionala Franţei! Doar cinci coechipieri au “scăpat”

Dezamăgit de modul în care a fost tratat pe perioada Cupei Mondiale, Karim Benzema nu este supărat doar pe Deschamps, ci și pe foștii săi colegi.
24.12.2022 | 09:15
Decizia luata de Karim Benzema dupa ce sa retras din nationala Frantei Doar cinci coechipieri au scapat
Marcus Thuram este unul dintre cei cinci foști colegi de națională pe care Karim Benzema îi mai urmărește pe Instagram. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un moment în care prestațiile excelente i-au adus Balonul de Aur și revenise la echipa națională, visul lui Karim Benzema de a juca un rol important la Cupa Mondială a fost spulberat de o accidentare. Tristețea avea să-i fie amplificată de reacția ulterioară a selecționerului Deschamps și a conducerii federației. Și, extrem de nemulțumit, Karim a ”rupt” legăturile.

Benzema i-a ”ras” pe marea majoritate a colegilor de națională din lista sa de pe Instagram

Ghinionul s-a ținut scai de Karim Benzema în această toamnă. Când, probabil, își dorea mai puțin. Iar ca lucrurile să fie și mai rele, accidentările care l-au chinuit au avut parte de o recidivă chiar înaintea startului Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Starul lui Real a plecat imediat la Madrid pentru a se reface. A urmat programul cu strictețe și și-a revenit rapid. Astfel că, la un moment dat, s-a vorbit chiar de o posibilă apariție surpriză în echipa Franței pentru ultimele meciuri.

Varianta a părut însă de luat în seamă doar pentru jurnaliști. Nu și pentru Deschamps sau conducerea federației de la Paris. Care l-au neglijat complet.

ADVERTISEMENT

Motiv pentru care, de altfel, nu și-a pus problema nici măcar să fie prezent la finala cu Argentina din postura de spectator. Și pentru a lua medalia cuvenită.

Mai mult, așa cum ați aflat deja, modul în care a fost tratat l-a îndemnat să ia o decizie radicală. Exact în ziua în care a împlinit 35 de ani a decis să renunțe la echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Am făcut eforturi și greșeli pentru a ajunge unde sunt acum și sunt mândru de asta. Mi-am scris povestea, iar a noastră se încheie aici”, a fost mesajul atacantului.

Și nu este totul. Se pare că și mulți dintre colegii săi de reprezentativă l-au dezamăgit. Căci, scrie Marca, dintre colegii care s-au aflat în Qatar, numai cinci se mai numără între cei pe care-i urmărește pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Doi dintre ei îi sunt colegi la Real Madrid. Eduardo Camavinga și Aurelien Tchouaméni. Un altul, Raphael Varane, a fost vreme lungă în această postură. Iar ceilalți sunt Kylian Mbappé și Marcus Thuram.

ADVERTISEMENT