Sport

„King” Karim Benzema! Cifrele unui sezon istoric care i-au adus francezului Balonul de Aur

După un sezon cu adevărat de excepție, cu cifre impresionante, Karim Benzema a transformat în realitate apelativul ”King”, cucerind Balonul de Aur 2022.
18.10.2022 | 00:40
King Karim Benzema Cifrele unui sezon istoric care iau adus francezului Balonul de Aur
Trofeele obținute și cifrele impresionante realizate în stagiunea trecută i-au adus lui Karim Benzema binemeritatul trofeu Balonul de Aur.
ADVERTISEMENT

La Liga, Supercupa Spaniei și Supercupa Europei. Liga Națiunilor cu echipa Franței. Și acestea sunt doar trofeele pe care Karim Benzema și le-a trecut în cont în stagiunea 2021-22. Puneți la socoteală și contribuția decisivă pe care a avut-o și, fără urmă de îndoială, aveți imaginea faptului că a meritat pe deplin Balonul de Aur.

Karim Benzema, într-un club select alături de Kopa, Platini, Papin și Zidane

Karim Benzema a recunoscut, la Théâtre du Châtelet, că și-a văzut împlinit un vis din copilărie. Și, nici nu putea să fie altfel. Dacă în 2021 triumful lui Messi a fost extrem de contestat, acum, probabil, toată lumea aștepta încoronarea francezului.

ADVERTISEMENT

Vorbeam despre succese. Liga Campionilor, spre exemplu. Cea de-a cincea din carieră. Și una pe care a adus-o, dacă vorbim despre ofensivă, și nu despre magistralul Courtois, aproape singur.

Hat-trick-ul în 17 minute izbutit în returul cu PSG. Apoi, în sferturi, un altul, în prima manșă, contra lui Chelsea. Plus cele trei goluri izbutite în cele două jocuri împotriva lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Au fost zece goluri în fazele eliminatorii, performanță pe care, într-o stagiune, n-o mai izbutise decât Cristiano Ronaldo, în campania 2016/17. Și 15 per total în competiție, cu care și-a asigurat titlul de golgeter.

La fel, în Spania, a fost responsabilul cu reușitele pentru un Real Madrid care a mers ceas către un nou triumf în La Liga. Iar cele 27 de goluri i-au adus și acolo titlul de golgeter.

ADVERTISEMENT

Apoi, câte un gol în semifinala cu FC Barcelona și în finala cu Bilbao în Supercupa Spaniei. Ca și în Supercupa Europei. Sau în finala Ligii Națiunilor, 2-1 cu Spania.

Karim Benzema, un atacant pur-sânge

Dincolo de aceste reușite, trebuie să remarcăm că Benzema a fost în prim-plan în marea majoritate a topurilor. A bifat 44 de reușite în toate competițiile, fiind devansat doar de Robert Lewandowski (50).

ADVERTISEMENT

Apoi, dacă vorbim despre numărul de goluri în care a fost implicat, punând la socoteală și pasele decisive, a izbutit 59 (44+15). Cu numai una mai puțin decât Kylian Mbappé (39 + 21).

Însă, i-a depășit pe toți atacanții importanți din întrecerile de top ale Europei la un alt capitol. Cel al randamentului, cu un gol la fiecare 66 de minute.

Iar în Liga Campionilor a avut cele mai multe șuturi (46, față de 43 pentru Salah) și a fost numărul unu la cele pe poartă (23, față de 22 ale egipreanului).

Primul triumf pentru Franța din 1998 încoace

Și nu este totul. Karim Benzema devine al 5-lea francez care primește Balonul de Aur și primul după Zinedine Zidane (1998) care-și trece în palmares trofeul. O listă pe care mai figurează Jean-Pierre Papin (1991), Michel Platini (1983, 1984, 1985) și Raymond Kopa (1958).

Astfel, Franța egalează la numărul de câștigători Italia (Cannavaro, Baggio, Rossi, Rivera, Sivori) și Germania (Sammer, Matthaus, Rummenigge, Beckenbauer, Muller).

Karim Benzema a devenit și al 8-lea jucător de la Real Madrid care primește acest trofeu. Ultimul a fost Luka Modric, în 2018. Astfel, madrilenii au ajusn la 12 Baloane de Aur, cu numai unul mai puțin decât marea rivală, FC Barcelona.

ADVERTISEMENT