Sport

Christian Eriksen a fost operat cu succes joi seara. Când va fi externat din spital

Starul naționalei Danemarcei, Christian Eriksen, se află în continuare în spital, după infarctul suferit în meciul cu Finlanda, iar medicii au decis că trebuie să-i implanteze un defibrilator cardiac.
18.06.2021 | 08:32
Starul naționalei Danemarcei, Christian Eriksen, se află în continuare în spital, după infarctul suferit în meciul cu Finlanda, iar medicii au decis că trebuie să-i implanteze un defibrilator cardiac.
ADVERTISEMENT
18-06-2021
05:54

Christian Eriksen a fost operat: i s-a montat un defibrilator cardiac

Christian Eriksen a fost operat joi seara la spitalul Rigshospitalet, cel mai mare din Copenhaga, unde se afla după incidentul suferit sâmbăta trecută, în finalul primei reprize a meciului Danemarca – Finlanda.

În cadrul unei intervenții considerate de rutină, medicii i-au implantat lui Eriksen un defibrilator cardiac, anunță gazzetta.it. Fotbalistul se simte bine și va fi externat vineri, la 6 zile de la momentul în care s-a prăbușit pe gazon.

Cel mai probabil, danezul suferă de o miocardită, iar dacă va fi nevoit să poarte permanent defibrilatorul va trebui să o părăsească pe Inter, deoarece în Serie A nu îi este permis să evolueze cu un astfel de aparat.

 

Christian Eriksen a fost supus unor complicate examinări cardiace, după ce s-a prăbușit pe teren în finalul primei reprize a meciului cu Finlanda, în urma unui infarct.

Medicii care îl țin sub observație au decis că trebuie să-i fie implantat un defibrilator cardiac, așa-numitul dispozitiv ICD, spune medicul echipei naționale a Danemarcei, Morten Boesen.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Christian Eriksen este în pericol

A trecut aproape o săptămână de la momentul șocant în care Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, în minutul 42 al meciului cu Finalnda.

Fotbalistul este în continuare internat la Rigshospitalet, cel mai mare spital din Copenhaga, unde medicii încearcă să-l recupereze după infarctul suferit în meciul amintit.

ADVERTISEMENT

Medicul naționalei daneze, Morten Boesen, spune că fotbalistul este în afara oricărui pericol și că acesta a fost de acord cu decizia cadrelor medicale de a-i implanta un defibrilator cardiac care să-i regularizeze bătăile anormale ale inimii.

”Intenția medicilor de la Rigshospitalet a fost prezentată și lui Christian și familiei și coechipierilor lui și cu toții au fost de acord cu această procedură”, a transmis Morten Boesen, prin intermediul unui comunicat al federației daneze de fotbal.

ADVERTISEMENT

Însă, fotbalistul și-ar putea încheia cariera sportivă din cauza acestui incident. Cardiologul Sanjay Sharma, cel care l-a monitorizat pe Eriksen în perioada petrecută la Tottenham, consideră că aceasta va fi soluția la care se va ajunge.

”Cred că sfatul tuturor specialiștilor va fi ca el să nu mai joace fotbal. Scopul nostru este să apărăm viața. Dacă așa ceva s-a petrecut în urma unui efort intens la un meci de fotbal de cel mai înalt nivel, niciun medic nu ar dori ca acest episod să se repete”, a spus Sanjay Sharma.

ADVERTISEMENT

Precedentul Daley Blind

În ciuda scepticismului medicului care l-a monitorizat în perioada în care Eriksen a evoluat în Premier League, există un precedent care îi dă speranță fotbalistului.

Daley Blind, fundașul naționalei Olandei, și fost coechipier cu Eriksen la Ajax Amsterdam, a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu miocardită și i-a fost implantat un defibrilator cardiac subcutanat, care trimite impulsuri electrice pentru a aduce bătăile inimii în parametri normali.

Apărătorul olandez a resimțit primele semne într-un meci cu Valencia, disputat pe 10 decembrie 2019, în Liga Campionilor, iar ulterior s-a retras temporar din activitate.

Și-a reluat antrenamentele câteva luni mai târziu, dar a trecut printr-o nouă spaimă în vara anului trecut, atunci când la un amical cu Hertha Berlin nu s-a mai putut ține pe picioare și s-a prăbușit pe teren. Antrenorul lui Ajax, Erik ten Hag, a liniștit lucrurile spunând că a fost vorba doar de o descărcare a defibrilatorului.

Daley Blind a revenit și în echipa națională a Olandei și a jucat contra Ucrainei, în meciul de debut al ”portocalei mecanice” la actualul Turneu Final al Campionatului European.

ADVERTISEMENT