Sport

Situaţia lui Christian Eriksen după stopul cardiac suferit la EURO 2020! Ce se întâmplă cu contractul la Inter şi care sunt şansele de revenire

Christian Eriksen a fost la un pas de moarte, după ce a suferit un stop cardiac la EURO 2020. Danezul e în continuare internat în spital şi are şanse minime să mai joace vreodată.
17.06.2021 | 11:16
Situatia lui Christian Eriksen dupa stopul cardiac suferit la EURO 2020 Ce se intampla cu contractul la Inter si care sunt sansele de revenire
Christian Eriksen
ADVERTISEMENT

Christian Eriksen nu va uita niciodată ziua de 12 iunie 2021, când a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca – Finlanda 0-1. Salvat în urma manevrelor de resuscitare, dar şi cu ajutorul lui Simon Kjaer, starul lui Inter are şanse minime să mai revină pe teren.

Ce se întâmplă cu Christian Eriksen după stopul cardiac suferit la EURO 2020! Contractul cu Inter ar putea fi anulat

Mai mulţi medici au vorbit despre situaţia lui Christian Eriksen, iar concluzia tuturor este că fotbalistul danez ar trebui să-şi ia adio de la cariera de fotbalist. Rămâne întrebarea legată de situaţia lui contractuală cu Inter, echipă pentru care a semnat în ianuarie 2020.

ADVERTISEMENT

Cum Inter a plătit 27.000.000 de euro pentru a-l transfera pe Christian Eriksen de la Tottenham, contractul dintre cele două echipe este asigurat, având clauze şi pentru situaţii de acest fel. Dacă formaţia de pe “Giuseppe Meazza” mai are de plătit din banii promişi, suma va proveni de la firma asiguratoare.

De asemenea, Asociaţia Italiană a Fotbaliştilor le cere jucătorilor să aibă poliţe de asigurare în perioada petrecută în fotbalul din Peninsulă. Astfel, dacă Christian Eriksen nu va mai putea să joace vreodată şi deţine o astfel de poliţă, danezul va fi despăgubit de asiguratori.

ADVERTISEMENT

Cu Inter, Christian Eriksen a semnat un contract valabil până în vara lui 2024, iar salariul anual era cifrat la 7.500.000 de euro. Conform presei din Italia, acordul ar urma să fie anulat dacă internaţionalul danez nu va mai putea să joace.

Hull City a primit 1.000.000 de lire după accidentarea teribilă a lui Ryan Mason

Cel mai elocvent exemplu de club, care şi-a asigurat orice mutare făcută pe piaţa transferurilor, este Hull City. În august 2016, “tigrii” l-au cumpărat pe Ryan Mason de la Tottenham, după ce au plătit 13.000.000 de lire, sumă record pentru echipa din Championship.

ADVERTISEMENT

Pe 22 ianuarie 2017, Ryan Mason a suferit o accidentare horror, după ce şi-a fracturat craniul într-un meci cu Chelsea. Un an mai târziu, mijlocaşul şi-a anunţat retragerea, iar Hull City a încasat 1.000.000 de lire din poliţa de asigurare.

Christian Eriksen nu ar putea să mai revină în Serie A. Legea nu-i permite să joace în Italia. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Anglia

Chiar dacă va primi acceptul medicilor să revină pe teren, Christian Eriksen ar urma să fie obligat să părăsească Serie A. Protocolul din Italia este unul foarte strict, iar un fotbalist care a suferit un stop cardiac are şanse minime să poată primi acceptul să joace în Peninsulă.

ADVERTISEMENT

“Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activităţii sportive sunt mai puţine aici decât în alte ţări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înţelegem ce a cauzat stopul cardiac.

Cu legislaţia actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte ţări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor”, a explicat Lucio Mos, cunoscut cardiolog din Italia.

În plus, chiar dacă ar primi acceptul medicilor, Christian Eriksen şi-ar găsi cu greu un angajament. Orice club ar accepta cu greu să semneze un contract cu danezul, iar acordul nu ar putea să fie asigurat de nicio companie din lume.

“Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens”, a spus Sanjay Sharma, cardiolog al jucătorilor de la Tottenham.

ADVERTISEMENT