News
notix pixel id

Decizia lui Emil Boc privind rapelul, după ce s-a vaccinat cu ser din lotul ABV2856 AstraZeneca

12.03.2021 | 22:16
Decizia lui Emil Boc privind rapelul, după ce s-a vaccinat cu ser din lotul ABV2856 AstraZeneca
Decizia lui Emil Boc privind rapelul, după ce s-a vaccinat cu ser din lotul ABV2856 AstraZeneca. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, s-a vaccinat pe 15 februarie cu prima doză a vaccinului anti-Covid. Edilul a primit ser AstraZeneca chiar din lotul ABV2856, suspendat temporar de la utilizare în România. Vineri, politicianul a anunțat și ce decizie a luat în ceea ce privește rapelul.

Personal, Boc nu are nicio temere privind repercusiuni ale vaccinului asupra organismului său și nu vede vreo legătură între unele decese și serul de la AstraZeneca.

Primarul Clujului nu are nicio problemă să meargă mai departe cu același vaccin, și la rapel, dacă nu vor apărea date de la Uniunea Europeană privind eficiența acestuia.

ADVERTISEMENT

Ce decizie a luat Emil Boc privind rapelul la vaccinul AstraZeneca

În ultima lună, circa 77.000 de români au făcut o primă doză de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856, același care, din motive de precauție, a fost retras în Italia, după ce un bărbat a murit la scurt timp de la vaccinare.

Joi, 11 martie, România a decis să ia o măsură similară în cazul a peste 4.200 de doze rămase neutilizate din respectivul lot de vaccin.

ADVERTISEMENT

Printre zecile de mii de români vaccinați cu doze din acest lot se numără și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Edilul a dezvăluit care a fost experiența sa după vaccin și ce are de gând să facă în cazul rapelului.

”Sunt unul din cei 10.000 de clujeni care s-au vaccinat cu AstraZeneca din acest lot, în data de 15 februarie. Nu am avut nimic special în afara celor care au fost înscrise în prospect.

ADVERTISEMENT

Mi-am amintit de vaccinurile din copilărie, adică ușoare dureri musculare, o stare de pre-febrilitate, durere la locul unde s-a administrat vaccinul, nimic care să spună că este în afara regulilor jocului. Îmi aminteam că mama, în copilărie, îmi spunea după ce îmi făceam vaccinul: Du-te și ia un piramidon și-ți trece! La fel și acum s-a întâmplat.

A trecut aproape o lună de atunci și starea de sănătate nu mi-a dat niciun indiciu că ar fi ceva problematic sau o altă afecțiune să fie declanșată, astfel că eu intenționez și în 9 aprilie, când va fi rapelul, să merg mai departe, evident, dacă nu vor apărea date noi de la Uniunea Europeană”, a declarat vineri, la Digi24, Emil Boc.

ADVERTISEMENT

Emil Boc îi sfătuiește pe români să se vaccineze

Boc este convins că între vaccinul AstraZeneca și decesele care au alarmat unele țări europene nu este nicio legătură. În acest sens, edilul îi sfătuiește pe români să se vaccineze, pentru că nu există altă cale de a ține pandemia sub control.

”Am încredere în Agenția Europeană a Medicamentului și în esență în Uniunea Europeană, pentru că este cel mai înalt for de pe această planetă care se ocupă de sănătate. Am încredere în autoritățile din România că își gestionează corect acest fenomen.

ADVERTISEMENT

În consecință, eu personal recomand și altora să se vaccineze, pentru că nu există altă cale mai ușoară și mai directă de a ieși din această pandemie. Întoarcerea la normalitate va depinde de numărul persoanelor care se vaccinează.

Salvarea locurilor de muncă depinde foarte mult de campania de vaccinare, astfel încât eu personal nu am argumente să spun nu vă vaccinați, dimpotrivă, susțin fără rezerve, personal, campania de vaccinare și vaccinarea pe care am făcut-o”, a mai spus Emil Boc la postul de știri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri