Sport

Decizie ciudată luată de un triplu campion al României cu FCSB: ”S-a reorientat spre tenis. Nu vrea să mai audă de fotbal!”

Lucas Szukala a câștigat trei titluri de campion al României cu FCSB, dar și-a pierdut între timp pasiunea pentru fotbal. În schimb, este din ce în ce mai competitiv la tenis.
11.10.2022 | 16:24
Decizie ciudata luata de un triplu campion al Romaniei cu FCSB Sa reorientat spre tenis Nu vrea sa mai auda de fotbal
Lucas Szukala a fost om de bază în ultima echipă de care fanii FCSB își aduc aminte cu plăcere. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Lucas Szukala s-a lăsat de fotbal în februarie 2019, după ce și-a încheiat contractul cu Ankaragucu. Din acel moment a preferat să se distanțeze de fotbal. Nu mai urmărește deloc fenomenul, ba chiar a fost caracterizat de Florin Gardoș ca fiind “anti-fotbal”.

Lucas Szukala, fost jucător la FCSB, nu vrea să mai audă de fotbal. Preferă tenisul, după cum spune fostul său coleg Florin Gardoș

“Szukala, în schimb, e total anti-fotbal. Nu prea mai vrea să audă de fotbal, nici nu se prea uită. În schimb, a redescoperit o pasiune pentru tenis. Joacă tenis mult! Avea o perioadă în care se antrena cu antrenor, e foarte pasionat”, a declarat Szukala la Sport.ro.

ADVERTISEMENT

Lucas Szukala, 38 de ani, a fost internațional polonez în perioada 2013-2015, în care a strâns 17 selecții și a și marcat un gol. A debutat într-un amical cu Danemarca, scor 3-2, și a marcat într-o victorie cu 7-0 cu Gibraltar.

În noiembrie 2015, Szukala juca ultimul meci pentru naționala Poloniei, un amical cu Islanda. Nu a prins lotul Poloniei pentru Euro 2016, în ciuda faptului că a fost folosit foarte mult pe parcursul preliminariilor pentru acel turneu final. A fost, la vremea respectivă, o mare dezamăgire pentru Szukala.

ADVERTISEMENT

Lucas Szukala fusese acuzat de Gigi Becali că a participat la meciuri aranjate înainte de a ajunge la FCSB. Polonezul a răspuns cu o irionie

Lucas Szukala a ajuns la FCSB în 2012, pentru a lucra cu Laurențiu Reghecampf. Asta în ciuda faptului că avusese foarte multe conflicte cu Gigi Becali. Patronul FCSB îl acuzase pe Szukala că a participat la mai multe meciuri aranjate. Inclusiv că făcut-o campionă pe CFR Cluj în sezonul 2011-2012, când juca la U Cluj, și a făcut penalty-ul din care CFR Cluj câștiga derby-ul din ultima etapă.

Lucas Szukala îl ironizase pe Gigi Becali înainte de a ajunge la FCSB: “vorbește de fotbal cum aș analiza eu baschet, fără să mă pricep”

ADVERTISEMENT

Szukala a fost aproape de o revenire la FCSB în 2017, când terminase contractul cu Osmanlispor. La vremea respectivă, însă, a fost preferat Bogdan Planic.

Szukala, care are și cetățenie germană, a început fotbalul la Eintracht Trier, iar ulterior a ajuns în Franța, la Metz. Ulterior a revenit în Germania, la Munchen 1860 și Alemania Aachen. În România a jucat la Gloria Bistrița, U Cluj, Petrolul și FCSB. Iar ulterior a evoluat în Arabia Saudită, la Al Ittihad Kalba, și în Turcia, la Osmanlispor și Ankaraguku.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „ambele marchează” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT