Sport

Decizie controversată luată de George Găman în Petrolul – CFR Cluj. A validat un gol al oaspeților după un henț comis de Birligea, deși a verificat faza la VAR. Video

George Găman a luat o decizie controversată la golul doi marcat de CFR Cluj în duelul cu Petrolul Ploiești și a rămas la decizia inițială chiar și după verificarea VAR-ului.
27.02.2023 | 22:05
Decizie controversata luata de George Gaman in Petrolul  CFR Cluj A validat un gol al oaspetilor dupa un hent comis de Birligea desi a verificat faza la VAR Video
Decizie controversată luată de George Găman în Petrolul - CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mai exact, în urma unui corner al CFR-ului, Daniel Bîrligea a reușit să înscrie, însă pe reluări s-a văzut că mingea l-a lovit în cot pe tânărul atacant al campioanei României, iar din cot acesta și-a potrivit mingea și a șutat, reușind primul gol al său în actualul sezon din SuperLiga 1.

Decizie controversată luată de George Găman în Petrolul – CFR Cluj

George Găman a luat o decizie controversată la al doilea gol marcat de CFR Cluj în duelul cu Petrolul Ploiești, după ce mingea l-a lovit în cot pe Daniel Bîrligea chiar înainte ca atacantul campioanei României să șuteze spre poartă.

ADVERTISEMENT

Arbitrul a validat golul, spre protestele jucătorilor „lupilor galbeni”, iar partida a fost întreruptă 5 minute, timp, în care toți jucătorii au așteptat o decizie venită din partea videoarbitrajului.

În cele din urmă, Ovidiu Hațegan, arbitrul VAR, l-a chemat la marginea terenului pe George Găman pentru a revedea faza, iar abitrul a rămas la decizia inițială și CFR Cluj trecea la un avantaj de două goluri.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO CU FAZA

O altă fază controversată a fost și în prima repriză

Spre finalul primei reprize, George Găman a avut parte de o altă fază controversată, când jucătorii CFR-ului au cerut un penalty, după ce mingea l-a atins în mână, în careu, pe Mataus. Pe reluări s-a văzut clar că mingea l-a atins pe fundașul CFR-ului, însă George Găman nu a dictat penalty.

O explicație pentru decizia luată de arbitru este că mingea i-a venit în mână fundașului Petrolului Ploiești după o deviere a lui Rangelo Janga, care se afla în apropierea sa, motiv pentru care jucătorul „găzarilor” nu și-a putut retrage brațul.

ADVERTISEMENT

„Nu a fost penalty, Găman a avut curajul să ia decizia corectă. E important dacă Janga a lovit sau nu mingea cu capul. Dacă mingea vine de departe, are timp să se ferească și greșește, atunci e vina lui și e penalty.

Dacă traiectoria mingii e schimbată de adversar, iar mingea îi atinge mâna, dar e trimisă de aproape de adversar, atunci nu e vina fundașului, pentru că nu a avut timp să se retragă corespunzător. Părerea mea este că Găman a luat decizia corectă de a nu dicta penalty”, a spus și Marius Avram, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„M-a surprins abordarea curajoasă a Petrolului. Krasniqi e un jucător care face diferența pentru CFR, e activ, scoate adversari din joc, a fost cel mai bun jucător din prima repriză pentru CFR Cluj, iar Deac a urmărit foarte bine”, a fost reacție lui Ilie Dumitrescu după prima repriză.

ADVERTISEMENT