Sport

Petrolul – CFR Cluj 2-5, în etapa 27 din SuperLiga. Festival ofensiv al campioanei. Cum arată clasamentul

CFR Cluj s-a impus de o manieră categorică, scor 5-2, pe terenul Petrolului și pune presiune pe liderul Farul, cu trei etape înainte de terminarea sezonului regular.
27.02.2023 | 21:48
Petrolul  CFR Cluj 25 in etapa 27 din SuperLiga Festival ofensiv al campioanei Cum arata clasamentul
CFR Cluj nu a avut voie să facă niciun pas greșit pe terenul Petrolului. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
27-02-2023
20:16

Cum arată clasamentul în SuperLiga după Petrolul - CFR Cluj 2-5

CFR Cluj a câștigat clar, cu 5-2, meciul din etapa 27 a SuperLigii cu Petrolul și s-a apropiat la două puncte de liderul Farul, cu trei runde înainte de terminarea sezonului regular.

Cu acest eșec, Petrolul a pierdut și șansele matematice de a prinde un loc în play-off, iar de acum înainte trebuie să se concentreze pe lupta pentru evitarea retrogradării. Pentru că, odată cu înjumătățirea punctelor, și „găzarii” vor intra în această horă ce cuprnde jumătate dintre echipele din SuperLiga.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
27-02-2023
18:01

Petrolul - CFR Cluj 2-5 (Bratu 76, Purtic 81 / Deac 10, Birligea 49, Janga 66, Maglica 73, Boateng 80)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final. Campioana se impune de o manieră categorică și pune presiune pe liderul Farul.

Min. 88: Scuffet reține cu siguranță șutul lui Bratu din careu.

Min. 81: GOOOL Petrolul! Purtic înscrie cu un șut puternic, din vole, de la marginea careului mare.

Min. 80: GOOOL CFR Cluj! Petrila execută scurt, în colțul careului mare, un corner pentru Boateng, care șutează violent la colțul scurt, mingea lovește bara și intră în palsă.

Min. 79: Petrila execută o lovitură liberă în careu, Muhar reia superb cu capul, dar leitner respinge miracuos de sub bară în corner.

Min. 76: GOOOL Petrolul! Budescu îl găsește excelent cu o pasă filtrantă pe Bratu, care scapă singur cu Scuffet și înscrie cu un șut plasat.

Min. 73: GOOOL CFR Cluj! Braun centrează perfect în careu, iar Maglica, nemarcat, reia cu latul în plasă din 6 metri.

Min. 66: GOOOL CFR Cluj! Deac centrează perfect în fața porții, iar Janga reia cu capul din plonjon în plasă.

Min. 49: GOOOL CFR Cuj! Corner pentru oaspeți, Deac centrează pe 6 metri, Birligea oprește mingea cu pieptul, aceasta îi sare apoi în mână și atacantul campionaei o reia în plasă. Arbitrul George Găman acordă golul, este atenționat din camera VAR că e ceva în neregulă, revede faza pe monitor, însă rămâne la decizia inițială.

Min. 40: Irobiso scapă singur spre poarta lui Scuffet, însă este ajuns în ultimul moment de Burcă și e blocat în momentul când se pregătea să șuteze.

Min. 32: Minge aruncată în careul ploieștean pe 6 metri, Janga șterge balonul cu capul, iar Mathaus îl respinge cu mâna în corner. Chemat să revadă faza pe monitorul VAR, arbitrul George Găman ia decizia să nu dicteze penalty.

Min. 26: Dumitriu șutează din afara careului peste poarta lui Scuffet.

Min. 13: Borța centrează perfect în fața porții, de unde Grozav reia cu capul din 3-4 metri pe lângă bară.

Min. 10: GOOOL CFR Cluj! Krasniqi fcae o cursă solitară de la mijlocul terenului, pătrunde în careu pe partea stângă, șutează pe jos, Leitner respinge în față până la Deac, care reia simplu în plasă.

Min. 1: A început partida.

27-02-2023
17:07

Echipele de start la Petrolul - CFR Cluj

Au apărut echipele de start la Petrolul – CFR Cluj.

Petrolul: Leitner – Borța, Pașov, Mathaus, C. Achim, Țicu – Dumitriu, Seto, Jair – Irobiso, 7. Grozav. Rezerve: Vâlceanu, Romeo Doua, Rădulescu, Purtic, M. Bratu, R. Bucur, Tucaliuc, Budescu, A. Tudor. Antrenor: Florin Pârvu 

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Kolinger, Burcă, Camora – C. Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi – Janga, Birligea. Rezerve: Sava, R. Bălan, Țîru, Hoban, Bordeianu, Cvek, Petrila, Maglica, Yeboah. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Petrolul – CFR Cluj are loc luni, 27 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 27 din SuperLiga. Prahovenii au 33 de puncte și ocupă locul 8 în clasament, iar ardelenii sunt pe poziția secundă, 53 de puncte, cinci mai puține decât liderul Farul și evident vin la victorie pe stadionul din Ploiești.

Unde se joacă meciul Petrolul – CFR Cluj, în etapa 27 din SuperLiga

Confruntarea Petrolul – CFR Cluj se desfășoară luni, 27 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa 27 din SuperLiga. Închide runda, după care imediat, de marți, 28 februarie se va derula etapa cu numărul 28, antepenultima a sezonului regulat. Cum echipa vizitatoare este campioana ultimelor cinci ediții, este de așteptat ca tribunele stadionului prahoven să se populeze destul de bine la acest meci.

ADVERTISEMENT

Fanii Petrolului s-au resemnat în privința șanselor favoriților lor de a mai prinde un loc în play-off și de faptul că echipa lor va evolua în play-out, dar rămân extrem de îngrijorați de situația financiară a clubului, care nu găsește soluții pentru achitarea salariilor restante jucătorilor. Aceștia pot de acum oricând să depună memorii pentru a deveni liberi de contract.

Cine transmite la TV partida Petrolul – CFR Cluj

Partida Petrolul – CFR Cluj se joacă luni, 27 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa 27 din SuperLiga. Ea va putea fi vizionată în direct pe micile ecrane pe cele trei posturi care transmit SuperLiga: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări ăi dacă alegeți să intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești, luni, 27 februarie, nu se prea anunță condiții optime pentru desfășurarea unui meci de fotbal, mai ales ținând cont de faptul că se știe cât de rău se prezintă suprafața de joc de pe „Ilie Oană”. Va fi o zi cu maxima de 9 grade, în jur de 3-4 la ora partidei, cer închis și foarte mari probabilități de ploaie în mai multe reprize. Craioveanul George Găman va conduce această partidă.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Petrolul – CFR Cluj

Petrolul are probleme de lot înaintea partidei de acasă cu CFR Cluj. Cele mai importante sunt cele două absențe din centrul apărării, unde Huja este accidentat, iar Meijers este suspendat. Antrenorul Florin Pârvu va alcătui un cuplu improvizat de fundași centrali, cu bulgarul Pașov, jucător de bandă, reprofilat lângă Matthaus.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu are efectivul aproape complet. Doar fundașul Yuri este absent, dar intenționează să mai lase pe bancă dintre titulari pentru că echipa a jucat cu o frecvență foarte eidicată, o dată la trei zile, ca urmare a participării în Conference League, Astfel, este posibil ca veteranul Ciprian Deac și fundașul dreapta Cristi Manea să rămână pe bancă la începutul partidei.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – CFR Cluj

Campioana României este văzută drept mare favorită în acest meci, deși joacă în deplasare, la o cotă de 1,70. Ploieștenii au primit o supercotă de 6,20 pentru a produce un cutremur, iar pentru șansă dublă „1X” cota este de 2,65. Un gol reușit de formația lui Florin Pârvu are o valoare ridicată – 1,85.

ADVERTISEMENT

Sunt doar șase meciuri jucate la Ploiești din 2011 încoace între cele două echipe, vina fiind a prahovenilor pentru că au lipsit o bună bucată de vreme, din 2016 până acum, din primul eșalon. Petrolul a reușit trei victorii, două partide s-au încheiat la egalitate și CFR a câștigat o singură dată, în 2014, cu scorul de 2-1. Meciul din tur, disputat la Mediaș, a fost adjudecat de gazde in extremis, în minutul 90 grație reușitei fundașului Cristi Manea.

ADVERTISEMENT