News

Decizie de ultimă oră. Încă două localități din jurul Capitalei intră în carantină

19.03.2021 | 16:37
Decizie de ultima ora Inca doua localitati din jurul Capitalei intra in carantina
ADVERTISEMENT

Având în vedere numărul mare al cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 raportate în ultimele zile, autoritățile au decis ca orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile.

Potrivit unui comunicat transmis cu puțin timp în urmă de Prefectura Ilfov, măsura intră în vigoare de vineri seară, la ora 22:00. Bragadiru, Ciochina, Chiajna, Dobroești și Cornetu sunt alte cinci localități care se află momentan în aceeași situație.

ADVERTISEMENT

De altfel, județul ocupă primul loc în topul regiunilor cu cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori. Concret, aceasta a ajuns, potrivit datelor furnizate recent, la 6,37.

Popești Leordeni și Tunari intră în carantină

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară:

ADVERTISEMENT

– Hotărârea nr. 35 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov;

– Hotărârea nr. 36 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Tunari, cu satele aparținătoare Tunari și Dimieni, județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Ambele propuneri au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii. Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis următoarele ordine:

– Ordinul Șefului DSU nr. 6676 din 19.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Tunari, cu satele aparținătoare Tunari și Dimieni, județul Ilfov, începând cu data de 19.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 02.04.2021 ora 22:00;

ADVERTISEMENT

– Ordinul Șefului DSU nr. 6677 din 19.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov, începând cu data de 19.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 02.04.2021 ora 22:00.

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în localitățile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate, vă rugăm să consultați Ordinele Șefului DSU”, anunță Prefectura Ilfov.

Intrarea sau ieșirea din localitate, doar cu declarație pe proprie răspundere

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, pe baza analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică.

Începând din această seară, la ora 22:00, rezidenții celor două localități sunt obligați să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator în momentul în care părăsesc domiciliul. În caz contrar, riscă să fie amendați.

ADVERTISEMENT