News

Decizie definitivă a magistraţilor, în cazul lui Dan Ilie Morega. Fostul prefect nu mai are voie să iasă din casă, fără permisiunea anchetatorilor

Decizie definitivă a magistraţilor, în cazul lui Dan Ilie Morega. Fostul prefect nu mai are voie să iasă din casă, fără permisiunea anchetatorilor
01.04.2024 | 16:15
Decizie definitiva a magistratilor in cazul lui Dan Ilie Morega Fostul prefect nu mai are voie sa iasa din casa fara permisiunea anchetatorilor
Dan Ilie Morega, sub control judiciar strict după încălcări repetate ale codului rutier. Acesta nu mai poate părăsi domiciliul. Sursa foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, a primit o nouă hotărâre din partea Tribunalului București, care a decis că acesta trebuie să rămână în domiciliu fără a părăsi locuința, cu permisiunea autorităților judiciare.

Dan Morega nu mai are voie să părăsească domiciliul

În urma analizării contestației procurorilor, Tribunalul București a respins-o ca fiind nefondată. Cu toate acestea, a acceptat contestația formulată de Morega Dan Ilie împotriva deciziei judecătorului din data de 23 martie 2024, care inițial impusese măsura de arest la domiciliu. Tribunalul a hotărât să mențină obligația de a nu părăsi domiciliul din oraș, fără permisiunea autorităților judiciare.

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 204 C.pr.pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024., a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024.

În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. rap. la art. 204 admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024., a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art. 221 alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. .., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în minuta instanţei.

ADVERTISEMENT

Fostul prefect de Gorj, prins de șase ori fără permis la volan

Dan Morega, în vârstă de 45 de ani, a devenit subiect de interes pentru autorități după ce a fost surprins de mai multe ori conducând mașina, deși permisul său fusese retras din motive medicale. Încălcând controlul judiciar impus, acesta a fost identificat în patru rânduri conducând în județul Gorj, o dată în Mehedinți și o dată în București.

Ultimele incidente s-au petrecut în cursul lunii martie, când a fost depistat la volan în ciuda interdicției de a mai conduce, întrucât permisul său fusese suspendat pentru o perioadă de șase luni, conform unei decizii medicale, iar în total s-au cumulat șase dăți în care a a fost prins de poliție.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost internat într-o secție de Psihiatrie pentru evaluări, iar la externare a declarat că nu va renunța la volan, susținând că va continua să conducă, indiferent de restricțiile impuse de autorități sau de medici.

Pe lângă interdicția de a mai conduce, Morega a primit recomandarea de a fi însoțit permanent de o altă persoană, de a continua tratamentul și de a fi supus evaluarilor periodice psihiatrice. În ciuda acestor instrucțiuni, fostul prefect a ignorat restricțiile și a continuat să încalce legea.

ADVERTISEMENT

Acum, după hotărârea definitivă a Tribunalului București, acesta rămâne sub control judiciar strict, urmând a fi supus noilor măsuri impuse de autorități pentru încălcările repetate ale legii.

ADVERTISEMENT