News

Dan Morega, trimis în arest la domiciliu. Judecătorii au refuzat arestul preventiv, deși fostul fostul prefect de Gorj a fost prin a șasea oară fără permis

Judecătorii au refuzat propunerea de arestare preventivă a fostului prefect de Gorj, Dan Morega, prin a șasea oară la volan fără permis
23.03.2024 | 18:40
Dan Morega trimis in arest la domiciliu Judecatorii au refuzat arestul preventiv desi fostul fostul prefect de Gorj a fost prin a sasea oara fara permis
Dan Morega, în arest la domiciliu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au stabilit sâmbătă că Dan Morega, fostul prefect liberal al județului Gorj, să fie trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile, cu dispozitiv electronic de supraveghere. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 48 de ore.

Dan Morega, trimis în arest la domiciliu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut instanței arestarea preventivă a fostului prefect. Joi, 21 martie, acesta s-a urcat la volan și a provocat un accident rutier în Târgu Jiu, lovind o mașină parcată.

ADVERTISEMENT

A fost pentru a șasea oară, pe parcursul acestui an, când Dan Morega a fost sancționat de către polițiști pentru conducerea autovehiculului fără permis. Fostul prefect de Gorj are permisul retras din motive medicale, însă acesta continuă să se urce la volan.

Anterior, acesta fusese surprins la volan în Capitală, Brigada Rutieră sesizându-se din oficiu după ce imaginile cu fostul prefect la volan au apărut în spațiul public. În urma acestui episod, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 l-au plasat pe Dan Morega sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Acum, după accidentul produs în Târgu Jiu, au cerut arest preventiv pentru acesta, însă instanța a acceptat doar măsura arestului la domiciliu, urmând ca fostul liberal să fie monitorizat cu brățară electronică. „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, vizând înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, cu privire la inculpatul Morega Dan-Ilie, ca nefondată”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1 de sâmbătă.

Prins de șase ori la volan fără permis

Decizia instanței schimbă măsura controlului judiciar, dictată în 13 martie, cu cea a arestului la domiciliu.„Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul …, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

ADVERTISEMENT

În baza art. 221 alin. 2 lit. a) C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat”, se mai arată în decizia instanței de judecată.

Dan Morega, care are dreptul de a conduce retras, după ce medicii au constatat că nu mai îndeplineşte condiţiile pentru a şofa pe drumurile publice, va trebui să poarte brățară electronică și, de asemenea, să nu conducă autovehicule pe drumurile publice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el trebuie „să se supună măsurilor de control, îngrijire sau tratament medical în scopul tratării afecţiunilor cu care a fost diagnosticatsă”. În luna februarie, acesta a fost internat la o secție de psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule. I s-a aplicat interdicția de a mai conduce timp de șase luni, perioadă în care trebuia să urmeze un tratament. „Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc”, declara Dan Morega la externarea de la Psihiatrie.

ADVERTISEMENT