Life

Decizie definitivă în cazul eliberării lui Cristian Cioacă. Ce au decis judecătorii

Judecătorii au luat o decizie definitivă în cazul eliberării din penitenciar a lui Cristian Cioacă. Iată ce au decis aceștia.
22.02.2023 | 18:12
Decizie definitiva in cazul eliberarii lui Cristian Cioaca Ce au decis judecatorii
Decizie definitivă în cazul eliberării lui Cristian Cioacă. Foto epitești,ro
ADVERTISEMENT

A fost luată o decizie definitivă în cazul lui Cristian Cioacă, iar judecătorii au decis în privința eliberării acestuia. Iată ce au decis magistrații.

Decizie definitivă în cazul eliberării lui Cristian Cioacă

Cristian Cioacă rămâne în continuare în spatele gratiilor până la ispășirea pedepsei sale, după ce judecătorii au decis ca acesta să nu fie eliberat condiționat.

ADVERTISEMENT

Judecătorii i-au respins definitiv cererea de eliberare condiționată a lui Cristian Cioacă, la Tribunalul Argeș, iar ultima încercare a fostului polițist de a părăsi închisoarea a fost eliminată.

Decizia este una definitivă acum, după ce Cristian Cioacă a contestat decizia dată de Tribunalul Pitești și a mers la Tribunalul Argeș pentru a face o nouă încercare de a pleca acasă.

ADVERTISEMENT

“Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat, în prezent deținut la Penitenciarul Mioveni, ca neîntemeiată”, se arată în decizia Judecătoriei Pitești.

Cristian Cioacă a fost adus de la Penintenciarul Mioveni în sala de judecată pentru a afla decizia în privința sa cu propriile urechi.

ADVERTISEMENT

Fostul polițist a spus în fața instanței că a respectat toate normele de conviețuire din penitenciar și merită să fie eliberat. Și avocata lui Cristian Cioacă a spus că decizia de la Judecătoria Pitești a fost una incorectă și de aceea Cristian Cioacă ar trebui eliberat condiționat.

Anterior, instanța a motivat și de ce Cristian Cioacă nu poate fi eliberat condiționat: „Or, este evident că aşa cum persoana condamnată a deţinut toate trăsăturile de caracter negative, necesare pentru săvârşirea respectivelor infracţiuni, prin simpla acceptare la nivel psihic de a acţiona în aşa manieră, intervalul de aproximativ 9 ani executat efectiv din pedeapsa rezultantă de 16 ani și 8 luni ani de închisoare, în decursul căreia a avut un comportament normal, este nesemnificativ pentru atingerea scopului pedepsei în raport cu capacitatea infracţională anterioară”.

ADVERTISEMENT

Cât trebuie să mai stea în pușcărie Cristian Cioacă

Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare cu executare după ce s-a decis faptul că acesta a fost ucigașul soției sale, Elodia Ghinescu, care a dispărut fără urmă.

Au trecut deja nouă ani din pedeapsa decisă în cazul lui Cristian Cioacă, astfel că fostul polițist mai are de stat în spatele gratiilor și restul sentinței, adică șase ani. Cristian Cioacă poate să solicite din nou eliberarea condiționată în prima lună de vară, în iunie 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: