Marcel Bîrsan va arbitra derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Fanatik confirmat. Update Exclusiv

SPECIAL FANATIK
Razvan Nicolae   
în Fotbal intern
10/07/2020, 17:46
Marcel Bîrsan va arbitra derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Fanatik confirmat. Update Exclusiv SPECIAL FANATIK
Decizie grea înainte de Universitatea Craiova - FCSB! Arbitru din Bucureşti, neagreat de olteni, sau unul fără ecuson FIFA (sursă foto: sportpictures.eu)

Universitatea Craiova – FCSB este derby-ul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1, iar Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) va avea o misiune grea. FANATIK îţi prezintă motivele pentru care decizia asupra celui care va arbitra meciul din Bănie pare să fie o misiune aproape imposibilă.

Lupta la titlu a ajuns în fazele finale, iar Universitatea Craiova vrea să scape de coşmarul FCSB, echipă pe care a învins-o o singură dată din 2014 şi până în prezent. Comisia Centrală a Arbitrilor trebuie să selecteze arbitrul pentru derby, însă variantele sunt puţine, iar una dintre ele nu este agreată de olteni.

FANATIK a aflat că Marcel Bîrsan este favorit să arbitreze U Craiova – FCSB. Şapte arbitri români se află pe lista FIFA, iar doi dintre aceştia sunt excluşi din start. În plus, Radu Petrescu a greşit în Poli Iaşi – Hermannstadt 2-3, meci din etapa a 7-a din play-out.


UPDATE, 10 iulie, ora 17:46 / Derby-ul Universitatea Craiova – FCSB, de duminică seară, va fi arbitrat la centru de bucureșteanul Marcel Bîrsan, susține gsp. FANATIK vă anunțase încă din urmă cu două zile că acesta este principalul favorit să fie delegat de CCA. Bîrsan a oficiat la centru în singura victorie obținută de olteni în fața FCSB, 2-1 pe 21 octombrie 2018, dar și la returul din sezonul regular, în decembrie 2019, când FCSB s-a impus cu 2-0.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 8 iulie, ora 10:28

Decizie grea în privinţa arbitrului înainte de Universitatea Craiova – FCSB

Primul nume care cade de pe listă de Sebastian Colţescu, din moment ce arbitrul locuieşte în Craiova. Al doilea este Horaţiu Feşnic din Cluj şi care a jucat la juniorii lui CFR, contracandidata Universităţii Craiova în lupta pentru titlul de campioană a României.

Ovidiu Haţegan şi Marius Avram vor rata, la rândul lor, derby-ul U Craiova – FCSB. Ambii au arbitrat una dintre echipe în etapa precedentă, iar Kyros Vassaras a decis de la începutul mandatului ca niciun arbitru să nu fie delegat la meciurile unei echipe într-un interval mai mic de două etape.

Istvan Kovacs, o altă alegere ideală pentru derby-ul din Bănie, a arbitrat CFR Cluj – U Craiova 2-3, partidă care s-a jucat în etapa a 5-a din play-off.

Oltenii au amintiri plăcute cu Marcel Bîrsan

Radu Petrescu şi Marcel Bîrsan sunt singurele variante de pe lista arbitrilor cu ecuson FIFA, eligibili pentru U Craiova – FCSB. FANATIK a aflat că al doilea are şanse mari să fie arbitrul derby-ului, iar oltenii au motive de bucurie, chiar dacă acesta este din Bucureşti. Arbitrul a fost la centru în U Craiova – FCSB 2-1 (21 octombrie 2018), singura dată când formaţia din Bănie a obţinut victoria în faţa rivalei în ultimii ani.

Oltenii nu au amintiri prea plăcute din meciurile cu FCSB în care Radu Petrescu a fost la centru. În urmă cu patru ani, Universitatea Craiova era învinsă pe Arena Naţională, scor 1-2, după un penalty transformat de Boldrin. Atunci, arbitrul bucureştean a arătat punctul de la 11 metri la un henţ al lui Acka, doar că fundaşul oltenilor era în afara careului.

U Craiova – FCSB se va disputa duminică, de la ora 21:00, în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1. Oltenii ocupă primul loc în clasament, având un avans de un punct faţă de CFR Cluj. De cealaltă parte, vicecampioana României este ieşită din calculele pentru titlu şi luptă pentru a prinde un loc pe podium.

Cine a arbitrat în ultimele cinci meciuri dintre U Craiova şi FCSB

  • FCSB – U Craiova 3-2 (31.03.2019) – Ovidiu Haţegan
  • U Craiova – FCSB 0-2 (05.05.2019) – Marcel Bîrsan
  • U Craiova – FCSB 0-1 (15.09.2019) – Istvan Kovacs
  • FCSB – U Craiova 2-0 (22.12.2019) – Marcel Bîrsan
  • FCSB – U Craiova 4-1 (08.03.2020) – Istvan Kovacs

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 8,00 este cota pentru “2 pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×