Sport

Decizie surpriză luată de FRF: „Vom avea 22 de echipe în Liga 2!”

Decizie surprinzătoare luată după ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Sistemul competițional din liga secundă se schimbă.
13.07.2023 | 17:38
Decizie surpriza luata de FRF Vom avea 22 de echipe in Liga 2
Răzvan Burleanu a anunțat modificări în sistemul competițional din liga secundă. Foto: FRF.ro.
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat decizia surprinzătoare care s-a luat după ședința Comitetului Executiv. Sistemul competițional din liga secundă se schimbă și vor fi aliniate la start nu mai puțin de 22 de echipe.

Decizie surpriză luată de FRF: „Vom avea 22 de echipe în Liga 2!”

Sistemul competițional din liga secundă urmează să sufere modificări, începând cu sezonul 2024-2025. Răzvan Burleanu a precizat că al doilea eșalon al fotbalului din România va avea 22 de echipe la start.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, liga a doua a fost formată dintr-un număr de 20 de echipe. „Una dintre cele mai importante decizii se referă la următoarele sezoane din Liga 2. Am înregistrat o stabilitate financiară și un interes al cluburilor din Liga 2.

Am aprobat creșterea numărului de echipe de la 20 la 22 de echipe. Vom avea un campionat regulat cu 21 de meciuri, păstrând sistemul cu play-off și play-out.  Șase echipe vor fi în play-off, 16 echipe vor fi repartizate în play-out, în două grupe, opt cu opt. 

ADVERTISEMENT

Vorbim despre creșterea numărului de jocuri și putem spune că ne apropiem de numărul echipelor din campionatele cu care vrem să concurăm”, a declarat Răzvan Burleanu.

Deși numărul echipelor din Liga 2 Casa Pariurilor va crește odată cu sezonul 2024/2025, sistemul format din play-off și play-out nu va fi desființat. Astfel la finalul sezonului 2023/2024 vor retrograda doar patru echipe și vor promova șase din Liga a 3-a. Până în prezent, cinci echipe retrogradau din liga secundă.

ADVERTISEMENT

FC Brașov, interzisă în Liga 2 Casa Pariurilor

Federația Română de Fotbal a anunțat că FC Brașov nu a primit licența pentru sezonul care urmează în Liga 2 Casa Pariurilor. „Stegarii” au făcut contestație la TAS, astfel, componența pentru sezonul viitor este, deocamdată, incompletă.

„Comisiile de Licențiere au soluționat cererile de acordare a participării. Singurul club care nu a primit licența a fost FC Brașov, care a depus un apel la TAS și așteptăm răspunsul”, a mai spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 18 echipe au primit licență pentru sezonul 2023/2024 din Liga 2 Casa Pariurilor. Acestei liste i se adaugă numele celor patru echipe care au luptat pentru promovare/menținere în SuperLiga și au primit Certificatul pentru participarea în Liga 2 Casa Pariurilor, sezonul 2023-2024.

ADVERTISEMENT