Fotbal intern

Declarația lui Cristi Manea care a provocat un scandal în fotbalul românesc. „Nu am avut de ales” / „A fost dorința mea”

04.03.2020 | 10:08
Declaratia lui Cristi Manea care a provocat un scandal in fotbalul romanesc Nu am avut de ales  A fost dorinta mea
ADVERTISEMENT

Cristi Manea a surprins în momentul în care a declarat, după victoria CFR-ului cu Astra, că mutarea la FCSB din vară s-a produs doar în urma unei decizii luate de clubul de care aparține, Apollon Limassol. Totuși, reacția lui Manea de acum contrazice declarația din septembrie, din momentul prezentării la FCSB, lucru taxat de Helmuth Duckadam și Ilie Dumitrescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 3,30 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

„Nu a fost decizia mea să merg acolo”

Cristi Manea a ajuns la începutul lunii septembrie la FCSB, iar mișcarea a fost privită ca o adevărată lovitură dată de Gigi Becali, fundașul dreapta venind după două titluri câștigate la rând cu CFR Cluj și o semifinală la EURO cu naționala de tineret.

Totuși, Manea nu a reușit să se impună la FCSB și contractul de împrumut a fost „rupt” în  iarnă, iar fundașul a ajuns la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Sub comanda lui Dan Petrescu, fostul internațional de tineret a fost integralist în ultimele patru meciuri oficiale, „dubla” cu Sevilla din Europa League” și meciurile de campionat cu Universitatea Craiova și Astra, dar declarația după jocul cu giurgiuvenii „a aprins” spiritele în fotbalul românesc.

La începutul lunii septembrie, la prezentarea oficială la FCSB, Manea declara că a avut oferte din Italia înainte de propunerea din partea lui Gigi Becali, dar a ales echipa „roș-albastră” pentru a face performanță.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte bucuros că am semnat cu Steaua. A fost dorința mea. Am avut vreo 2-3 oferte din Italia, dar n-au fost pe placul meu, că voiau să mă ia și să mă împrumute.

Vreau să duc echipa asta pe primul loc. Domnul Becali a vrut 100% să mă ia, ceilalți din România n-au fost 100% dornici să mă ia. Eu mereu mă duc cu sufletul acolo unde sunt dorit”, declara Manea la prezentarea oficială.

ADVERTISEMENT

Totuși, după eșecul de la FCSB, poziția fundașului s-a schimbat complet, Manea declarând după meciul cu Astra, câștigat de CFR, că decizia mutării la formația lui Gigi Becali nu a fost luată de el.

Nu am optat eu, nu a fost decizia mea să merg acolo. Cei de care aparţin au acceptat o ofertă din partea lor şi eu nu am avut de ales, de aceea am ajuns acolo”, a spus Cristi Manea pe 1 martie.

Helmuth Duckadam în „taxează” pe Manea

Helmuth Duckadam a reacționat după declarațiile contradictorii ale lui Cristi Manea. Președintele de imagine al „roș-albaștrilor” susține că internaționalul român a ales să vină la clubul patronat de Gigi Becali pentru că nu a avut alte soluții.

N-am ştiut până acum că a fost ținut prizonier, cu toate că nu avem pază acolo, cu toate că au mai intrat şi suporterii şi au scris. Nu cred că era prizonier, cred că era una dintre puţinele oferte, FCSB-ul, dacă nu chiar singura. Că dacă avea ofertă de la CFR, mergea la CFR din prima.

Deci ei au vrut să scape de el, să îl împrumute şi probabil că FCSB în acea perioadă era interesată, neavând un fundaş dreapta, şi a făcut această ofertă. Cred că ambelor părţi le pare rău acum: şi noi că am dat atâţia bani, şi lui, că nu a jucat”, a declarat Helmuth Duckadam la TV Digisport.

Discurul lui Helmuth Duckadam a fost continuat de Ilie Dumitrescu, care a oferit un exemplu recent din Premier League: „Până şi Mourinho a întors-o când a spus că niciodată nu merge la Spurs ca antrenor, când era la Chelsea. Şi acum e acolo”.

  • 4 meciuri a jucat Cristi Manea la FCSB
ADVERTISEMENT