News

Declaraţia pe propria răspundere la intrarea în ţară prin aeroporturi. Toți pasagerii trebuie să o completeze

19.06.2020 | 19:05
Declaratia pe propria raspundere la intrarea in tara prin aeroporturi Toti pasagerii trebuie sa o completeze
ADVERTISEMENT

Declaraţia pe propria răspundere la intrarea în ţară prin aeroporturi este obligatorie și trebuie completată inclusiv de către cei care vin din ţări exceptate de la măsura izolării la domiciliu.

Pasagerii care intră în ţară prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti trebuie să știe că au la dispoziţie, începând de vineri, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice.

ADVERTISEMENT

Declarația pe propria răspundere la intrarea în ţară prin aeroporturi este necesară pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, iar cei care vin în țară prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti o pot completa direct de pe dispozitivele electronice mobile.

Declaraţie pe propria răspundere la intrarea în ţară prin Aeroportul Henri Coandă, completată și online

”Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

ADVERTISEMENT

Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România”, a anunțat, vineri, Compania Naţională ”Aeroporturi Bucureşti”.

Prin intermediul acestei aplicații se urmărește reducerea timpului de aşteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului şi fluidizarea traficului pasagerilor care sosesc din străinătate.

ADVERTISEMENT

Pe lângă limitarea răspândirii noului coronavirus, utilizarea formularului web contribuie și la o mai bună verificare a corectitudinii datelor completate de pasageri, dar şi la protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport.

Ce pași trebuie să urmați

Documentul este obligatoriu și trebuie completat inclusiv de către persoanele care sosesc dintr-o ţară exceptată de la măsura izolării la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Platforma chestionar.stsisp.ro a fost pusă la punct de către specialiştii STS, alături de echipa de IT a organizaţiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Aplicaţia este disponibilă la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi poate fi accesată de pe site-ul bucharestairports.ro, iar pentru completarea electronică a declarației trebuie să urmați acești pași:

1. Accesaţi adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiţi reţeaua WiFi Otopeni Airport, disponibilă în Terminalul Sosiri;

2. Completaţi datele solicitate de aplicaţie şi validaţi, apoi trimiteţi formularul;

3. Este important să menţionaţi adresa de izolare sau să marcaţi adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

4. Veţi primi un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie;

5. Tipăriţi declaraţia sau scanaţi codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi ridicaţi declaraţia de acolo;

6. Prezentaţi-vă la ghişeele DSP din aeroport.

ADVERTISEMENT