News

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri: “Vrem ca până în vară să ieșim din pandemie”

17.02.2021 | 17:04
Klaus Iohannis dupa intalnirea cu premierul si cu mai multi ministri Vrem ca pana in vara sa iesim din pandemie
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis face o serie de declarații în fața presei, pentru a lămuri mai multe probleme importante precum eliminarea pensiilor speciale sau pandemia de Covid-19.

Liderul statului român se va adresa națiunii, după va răspunde întrebărilor puse de reporteri și va încerca să lămurească națiunea cu privire la mai multe subiecte arzătoare.

ADVERTISEMENT

Primul subiect dezbătut de Iohannis a fost absorbția fondurilor europene de către statul român pe fondul ajutoarelor acordate de UE în plină criză.

Declarații de presă Klaus Iohannis, 17 februarie

Am avut în ultimele zile o serie de discuții foarte importante pentru a lămuri câteva chestiuni, pentru a găsi soluții pentru România, pentru români.

ADVERTISEMENT

Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine proiecte pentru planul național de redresare și reziliență, unde putem să obținem fonduri europene semnificative. Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro. 

Vreau să folosim acești bani pe mai multe paliere. O primă chestiune, sănătatea. E nevoie de investiții semnificative în spitalele din România.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare merge foarte bine, suntem în topul european. Vom avea persoana nr. 1 milion care va fi vaccinată, ritmul crește de la o săptămână la alta, avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie. Foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă deja, unii din păcate sunt și acum în pericol să-și piardă locuri de muncă. E vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii.

E nevoie și de investiții în școli. Avem nevoie de programe de împădurire. Punem în practică din acest an. Până în aprilie vom avea un plan național coerent, care va fi depus la comisia europeană și imediat după ce se primesc aprobările vom începe implementarea în spitale, școli, locuri de muncă și mediu”.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a urat în încheiere multă sănătate tuturor românilor și i-a asigurat că lucrurile se vor îmbunătăți în România în viitor.

ADVERTISEMENT