Sport

Cum s-a descurcat Deian Sorescu în amicalul cu Pogon, debutul său la FCSB. A fost folosit pe două posturi și a avut adversar direct un fotbalist cu 99 de meciuri în Premier League și Ligue 1

Deian Sorescu (25 de ani), noul transfer al FCSB a fost testat de Mihai Pintilii în primul meci amical cu Pogon. FANATIK a urmărit fiecare mișcare a fostului dinamovist.
15.01.2023 | 18:10
Cum sa descurcat Deian Sorescu in amicalul cu Pogon debutul sau la FCSB A fost folosit pe doua posturi si a avut adversar direct un fotbalist cu 99 de meciuri in Premier League si Ligue 1
Deian Sorescu a fost integralist în meciul dintre FCSB și Pogon. Sursă foto: Captură FCSB TV
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat transferul lui Deian Sorescu la FCSB, iar jucătorul a debutat deja în amicalul cu Pogon Szczecin.

Deian Sorescu, debutat la FCSB în primul amical al iernii. Cum a jucat noul fundaș dreapta al lui Mihai Pintilii

Deian Sorescu a fost titular în meciul cu Pogon Szczecin, echipă pe care o cunoaște foarte bine din campionatul Poloniei, unde momentan ocupă locul al patrulea.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui Dinamo a început meciul extrem de montat, a făcut risipă de efort și a încercat să își aducă aportul și pe plan ofensiv. În absența ocaziilor de poartă, Deian Sorescu a reușit totuși să furnizeze o centrare foarte bună.

Și-a făcut treaba și în apărare, mai ales că l-a avut adversar direct pe Kamil Grosicki, jucătorul cu 88 de meciuri la naționala Poloniei și alte 99 de partide în Premier League și Ligue 1. În prima ligă engleză a jucat la Wolves (15 partide) și West Brom (3), iar în primul eșalon din Franța a evoluat pentru Rennes (81 de jocuri).

ADVERTISEMENT

De altfel, mijlocașul stânga a fost cel mai periculos om al polonezilor, iar majoritatea acțiunilor de atac au fost pe partea lui Deian Sorescu.

Fundașul dreapta nu a făcut însă nicio greșeală majoră și a greșit doar câteva pase care nu au pus în pericol poarta lui Vlad. De altfel, Sorescu a fost remarcat și de comentatorii polonezi ai partidei transmise live pe YouTube.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu și-a schimbat poziția în repriza a doua

În a doua repriză, Mihai Pintilii a schimbat sistemul de joc din 4-3-3 în 4-2-3-1 și a vrut să testeze și calitățile ofensive ale jucătorului de echipă națională. Dacă în prima parte Sorescu a fost folosit pe postul de fundaș dreapta, fotbalistul venit de la Rakow a fost încercat ca extremă stânga, poziție ocupată deobicei de Andrei Cordea. Sorescu a avut și o șansă bună, dar șutul să nu și-a atins ținta.

Pogon însă a dominat autoritar partea secundă, iar FCSB nu a reușit să își creeze nicio ocazie clară. Astfel, a fost extrem de dificil și pentru Deian Sorescu să se remarce foarte mult pe plan ofensiv.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, majoritatea atacurilor echipei lui Mihai Pintilii au plecat din banda dreaptă. Deși FCSB a efectuat schimbări, Deian Sorescu a rămas pe teren până la finalul partidei.

Deian Sorescu ar putea juca împotriva fostei sale echipe, Rakow

Deian Sorescu mai are la dispoziție un meci să îi demonstreze lui Gigi Becali și lui Mihai Pintilii că merită un loc de titular în prima partidă oficială din 2023, împotriva lui FC Hermannstadt.

FCSB va mai disputa o partidă amicală în stagiul de pregătire din Antalya. Sorescu va avea șansa să înfrunte fosta sa echipă, Rakow, liderul din campionatul Poloniei.

Cu siguranță un meci important pentru orgoliul lui Deian Sorescu, care vrea să își demonstreze calitățile. Meciul are loc luni, 16 ianuarie, de la ora 16:00.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru „2 solist” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT