Sport

FCSB – Pogon Szczecin 0-2. Echipa lui Mihai Pintilii pierde primul amical din Antalya. Video

Vezi aici în format LIVE stream primul meci amical de pregătire al iernii pentru FCSB de la ora 16:00 contra lui Pogon Szczecin, locul 4 în prima ligă poloneză.
15.01.2023 | 16:10
FCSB  Pogon Szczecin 02 Echipa lui Mihai Pintilii pierde primul amical din Antalya Video
FCSB - Pogon Szczecin, primul meci de pregătire al iernii pentru vicecampioana României. Sursă foto: Facebook -@FCSB.
ADVERTISEMENT
15-01-2023
14:11

LIVE. FCSB - Pogon 0-2. Sorescu e titular!

LIVE. FCSB – Pogon 0-2

Min.90+3: Final de meci! FCSB pierde prima partidă amicală din cantonamentul din Antalya.

Min.82: Pogon marchează al doilea gol, cu un șut sub bară din interiorul careului mic, pe fondul unei erori în defensiva FCSB-ului.

Min.80: Asediu la poarta FCSB! Pogon scapă pe contraatac, iar Vlad reușește din nou să blocheze din postura de unu contra unu.

Min.79: Vlad prinde o zi excelentă și respinge din nou un șut puternic din careu al polonezilor.

Min.72: Pogon deschide scorul cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

Min.65: Încă o ocazie pentru polonezi. Andrei Vlad respinge din nou în corner un șut de la peste 25 de metri.

Min.52: Prima ocazie importantă a partidei. Vlad respinge bine în corner un șut de la 20 de metri deviat de apărarea FCSB.

Min.45: Pauză, după o repriză în care ocaziile au lipsit.

Min.12: Ocazie mare pentru FCSB! Edjouma șutează din afara careului și trimite mingea în bara transversală.

Min. 1: A început partida dintre FCSB și Pogon. Deian Sorescu debutează la vicecampioana României.

Echipa de start a celor de la FCSB: A. Vlad – Sorescu, Cristea, Tamm, Pantea – Edjouma, Nikolov, Radaslavescu – Miculescu, Compagno, Coman

FCSB o înfruntă pe Pogon Szczecin, locul 4 în prima ligă a fotbalului polonez, duminică, 15 ianuarie, ora 16:00, ora României, în primul meci amical al iernii pentru vicecampioana României. Echipa condusă de Mihai Pintilii desfășoară în perioada 8-20 ianuarie un turneu de pregătire care are loc în Antalya, Turcia.

Deian Sorescu ar putea debuta pentru FCSB în meciul amical cu Pogon Szczecin

FCSB a dat o mega-lovitură pe piața transferurilor din România prin aducerea lui Deian Sorescu, care s-a alăturat deja lotului condus de Mihai Pintilii. Aflat deja în Turcia cu Rakow, fundașul dreapta ar putea debuta pentru vicecampioana României în partida amicală cu Pogon Szczecin.

ADVERTISEMENT

Formația patronată de Gigi Becali l-a împrumutat până la sfârșitul sezonului pe fostul căpitan al lui Dinamo. Dacă va convinge în tricoul roș-albaștrilor, FCSB are opțiunea unui transfer definitiv și va trebuie să plătească 800.000 de euro polonezilor de la Rakow, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

De altfel, în al doilea meci de pregătire al iernii, FCSB o va înfrunta chiar pe fosta echipă a lui Deian Sorescu. Luni, 16 ianuarie, ora 16:00, ora României, FCSB va da piept cu Rakow, lider în primul eșalon al fotbalului polonez.

ADVERTISEMENT

Cine este Pogon Szczecin, prima adversară a FCSB-ului din Antalya

Club fondat în 1948, Pogon Szczecin este prima adversară a FCSB-ului în cantonamentul din Antalya. Echipa antrenată de suedezul Jens Gustafsson se află pe locul 4 în prima ligă a Poloniei, cu 29 de puncte în 17 partide.

Spre deosebire de FCSB, Pogon Szczecin a jucat deja un meci amical în cantonamentul din Antalya, în fața unei echipe din România. Formația din Polonia a învins-o în urmă cu trei zile, scor 2-1 pe Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Pe lângă meciul cu FCSB, polonezii vor mai juca un meci amical cu Qarabag din Azerbaidjan. Este primul duel direct între FCSB și Pogon Szczecin.

FCSB va reveni în România pe 20 ianuarie

După testele de pregătire din Antalya, FCSB va reveni în România vineri, 20 ianuarie, cu două zile înainte de primul meci oficial al anului. Echipa antrenată de Mihai Pintilii joacă împotriva celor de la Hermannstadt, duminică, 22 ianuarie, de la ora 20:45.

ADVERTISEMENT

Vicecampioană a României în sezonul precedent, FCSB a încheiat anul 2022 pe locul 3 în SuperLiga, cu 38 de puncte în 21 de partide, la egalitate cu Rapid și Universitatea Craiova, care ocupă locurile 4, respectiv 5.

Leo Strizu, antrenorul principal în acte al FCSB-ului, nu a făcut deplasarea în cantonamentul din Antalya, astfel, Mihai Pintilii se va ocupa de pregătirea lotului roș-albastru. Cel mai probabil, antrenorul în vârstă de 38 de ani le va acorda șanse și tinerilor care au zburat în Turcia.

David Popa, pentru care Gigi Becali a plătit 20.000 de euro, este unul dintre promițătorii fotbaliști care au luat parte la cantonamentul FCSB-ului din Turcia.

Lotul FCSB în cantonamentul din Antalya: 

Portari: Ștefan Târnovanu, Andrei Vlad, Alexandru Maxim
Fundași: Valentin Crețu, Alexandru Pantea, Denis Haruț, Joyskim Dawa, Luca Ciobanu, Sorin Șerban, Risto Radunovic, Joonas Tamm, Ovidiu Popescu, Iulian Cristea
Mijlocași: Adrian Șut, Boban Nikolov, Malcom Edjouma, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Vlad Tudor, Vlad Toma, David Popa, Eduard Radaslavescu
Atacanți: Andrei Cordea, Andrea Compagno, Octavian Popescu, David Miculescu, Florinel Coman, Billel Omrani


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru „2 solist” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT