Fotbal intern

Delegare cu cântec la CFR Cluj – FC Botoşani. Arbitrul Marius Avram are de recuperat 130.000 de euro de la un angajat al campioanei. Ce spun botoșănenii. Update

28.07.2020 | 15:14
Delegare cu cantec la CFR Cluj  FC Botosani Arbitrul Marius Avram are de recuperat 130000 de euro de la un angajat al campioanei Ce spun botosanenii Update
Marius Avram (centru) şi Mikloş Nagy (dreapta), colegi de brigadă în Liga 1, în 2015. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mai sunt cel mult 5 partide până la desemnarea noii campioane în Casa Pariurilor Liga 1. Candidate sunt Universitatea Craiova, lider în clasament, şi CFR Cluj, campioana en-titre.

Prima partidă din seria celor 5 decisive va fi CFR Cluj – FC Botoşani, marţi, 28 iulie, de la 21:30. Iar arbitrul care va conduce această confruntare este Marius Avram, ajutat la tuşe de Ciprian Danşa şi Imre Bucsi.

ADVERTISEMENT

Singura problemă cu delegarea lui Marius Avram este împrumutul pe care acesta i l-a acordat lui Mikloş Nagy, fost arbitru şi actual team manager la echipa a doua a lui CFR Cluj. Această relaţie… financiară… ar fi trebuit să îl facă incompatibil pentru un asemenea meci.


UPDATE, 28 iulie, ora 16:35 / Delegarea controversată la partida CFR Cluj – FC Botoșani a arbitrului Marius Avram, care l-a împrumutat cu 130.000 de euro pe un oficial al campioanei, nu a rămas fără ecou. Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, consideră că președintele CCA, Kyros Vassaras, a făcut o greșeală foarte gravă, care trebuia evitată.

ADVERTISEMENT

„Este o greșeală impardonabilă! Dacă această chestie este publică, iar un «central» are o datorie la team-managerul echipei pe care urmează s-o arbitreze, este incredibil! Vă dați seama dacă face ăsta două greșeli în favoarea lor diseară? Bine, Avram oricum greșește mereu în favoarea lor. Din păcate, suntem obișnuiți cu aceste lucruri. Însă o asemenea informație creează tensiune și confuzie. Nu înțeleg de ce Vassaras nu a intervenit. Dacă știa și nu a făcut nimic, este și mai grav! E o problemă de principiu, deși CFR are nevoie mare de puncte în această seară, pentru că eu tot timpul am susținut că arbitrii din România nu greșesc pentru că vor, ci pentru că sunt slabi, mediocri, a declarat Valeriu Iftime pentru Gsp.


130.000 de euro este datoria lui Mikloş Nagy la Marius Avram

Mikloş Nagy a fost arbtru asistent FIFA până în urmă cu 3 ani. Ba, mai mult, el a făcut deseori parte din brigăzi conduse chiar de Marius Avram. Bunele relaţii dintre cei doi l-au determinat pe Avram să îi acorde un împrumut de 130.000 de euro, în 2017.

ADVERTISEMENT

Informaţia nu este confidenţială, ci apare pe declaraţia de avere a lui Marius Avram, în calitatea lui de angajat al statului, în cadrul Ministerului Economie, ca şi consilier al secretarului de stat Răzvan Pârjol.

Declaraţia de avere a lui Marius Avram, care include împrumutul de 130.000 de euro către Mikloş Nagy, în mai 2017. FOTO: economie.gov.ro
Declaraţia de avere a lui Marius Avram, care include împrumutul de 130.000 de euro către Mikloş Nagy, în mai 2017. FOTO: economie.gov.ro

Mikloş Nagy a părăsit arbitrajul în vara lui 2017, la puţin timp după ce primise împrumutul de la colegul său de breaslă. Imediat după ce a renunţat la cariera de tuşier, a intrat în clubul CFR Cluj, ca team manager al echipei secunde, post pe care îl ocupă şi acum.

ADVERTISEMENT

CCA ştia!

După cum spuneam, împrumutul nu a fost ascuns. Mai mult, Marius Avram a informat conducerea CCA despre acesta, conform GSP, dar şefii de la Bucureşti au ales să ignore informaţia şi l-au delegat pe Avram junior la meciul de la Cluj. 

Delegarea oficială de pe frf-cca.ro
Delegarea oficială de pe frf-cca.ro

Arbitrul a explicat şi în ce condiţii a avut loc împrumutul şi care au fost motivele. Mikloş Nagy dorea să investească într-o afacere imobiliară, iar cei 130.000 de euro de la Avram au fost bineveniţi.

Mikloş Nagy: „Împrumutul există, dar nu e nicio incompatibilitate!“

Chestionat pe tema împrumutului cu pricina, Mikloş Nagy a declarat că nu vede nicio problemă. A recunoscut faptul că a luat banii de la colegul său, dar susţine că amândoi sunt persoane integre şi nu există incompatibilitate.

„În primul rând, eu sunt la echipa a doua a CFR-ului. De o lună nici n-am mai ajuns la club. De fapt, eu nici nu am contact cu prima echipă. Deci, nu poate fi nici o incompatibilitate! Acest împrumut s-a produs atunci când eu încă eram în arbitraj, eram coleg cu Marius Avram, cu care am și o relație foarte bună. Am demarat atunci, în 2017, un proiect mare, construcția unui bloc. E o afacere de 1,8-2 milioane de euro. Dar totul s-a făcut la vedere, am lucrat doar prin bancă! Eu am fost toată viața mea un om integru, onest, corect și așa voi rămâne. De când sunt la CFR, am evitat până și să merg să salut arbitrii, totul ca să nu se interpreteze. În plus, Marius Avram e în aceeași situație, a planat vreodată asupra lui vreun semne de întrebare. Niciodată! A fost deasupra tuturor suspiciunilor, deci nu are rost o asemenea discuție“, a declarat Mikloş Nagy pentru GSP.

Avram senior, puşcărie pentru mită

Vasile Avram, tatăl lui Marius, a fost şeful arbitrajului din România. Între aprilie 2015 şi aprilie 2016, el a ispăşit o condamnare cu executare în celebrul caz „Mită în elicopter“. Mai exact, a fost condamnat la 3 ani de închisoare (a făcut doar unul) pentru luare de mită şi tentativă de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform anchetei, a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro pentru delegarea unor arbitri agreaţi la ASA Tg. Mureş – U Cluj. Mai mult, Vasile Avram era observatorul de joc şi a mers la meci cu un elicopter pus la dispoziţie chiar de Ţerbea.

ADVERTISEMENT