Sport

Delegarea carierei pentru Istvan Kovacs! Va oficia manșa tur a semifinalei Manchester City – Real Madrid. Spaniolii, cuvinte de laudă pentru arbitrul român

De Paște, Istvan Kovacs (37 de ani) a primit cel mai frumos cadou. „Centralul” din Carei a fost delegat să arbitreze manșa tur a semifinalei de Champions League, Manchester City - Real Madrid.
24.04.2022 | 19:58
Delegarea carierei pentru Istvan Kovacs Va oficia mansa tur a semifinalei Manchester City  Real Madrid Spaniolii cuvinte de lauda pentru arbitrul roman
Istvan Kovacs, delegat să arbitreze semifinala de Liga Campionilor, Manchester City - Real Madrid. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
24-04-2022
16:59

Presa spaniolă, mulțumită de delegarea lui Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a fost delegat să conducă meciul Manchester City – Real Madrid, din prima manșă a semifinalelor Champions League, iar presa spaniolă are numai cuvinte de laudă la adresa arbitrului român.

”Suntem în fața unei revelații. Este clar că ne confruntăm cu unul dintre arbitrii fenomen din Europa pentru că, pe lângă că a fluierat în faza grupelor, a fost delegat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor și la o optime de finală în acest sezon”, a scris Mundo Deportivo.

”În mod curios, Istvan Kovacs este același arbitru care a condus meciul pe care l-a disputat Atletico Madrid pe stadionul Etihad în prima manșă a sferturilor de finală și care s-a încheiat cu victoria lui City, scor 1-0. Va fi prima dată când o va arbitra pe Real Madrid”, a notat As.

Istvan Kovacs e într-o formă de excepție. Cel mai bun arbitru român în absența lui Ovidiu Hațegan, „centralul” din Carei va oficia cel mai important meci de până acum al carierei, manșa tur a dublei Manchester City – Real Madrid, din semifinalele UEFA Champions League.

Istvan Kovacs va arbitra turul semifinalei Manchester City – Real Madrid

Super duelul de pe Etihad va avea loc marți, 26 aprilie, de la ora 22:00. Învingătoarea acestei duble o va înfrunta în ultimul act pe câștigătoarea din cealaltă semifinală, Villarreal – Liverpool.

ADVERTISEMENT

La meciul dintre Manchester City și Real Madrid, alți doi români îl vor însoți pe Istvan Kovacs. „Centralul” din Carei va fi ajutat de la cele două linii de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de lusitanul Artur Dias. În camera VAR se vor afla doi arbitri nemți, Marco Fritz și Bastian Dankert.

„Centralul român a fost delegat la manșa tur a semifinalei celei mai importante competiții de club la nivel continental, programată marți, 26 aprilie, de la ora 22:00, la Manchester. Este pentru prima dată în carieră când va conduce o semifinală a unei competiții continentale de club.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs îi va avea alături pe conaționalii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, arbitri asistenți. Al patrulea oficial va fi portughezul Artur Dias. În camera VAR se vor afla doi arbitri din Germania, Marco Fritz și Bastian Dankert.

Va fi al cincilea meci din actuala ediție a UEFA Champions League pe care Kovacs o va arbitra, până acum fiind delegat la trei partide din faza grupelor și la ”sfertul” Man.City – Atletico Madrid 1-0”, este anunțul postat pe site-ul FRF.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din Qatar, următorul pas?

După această delegare, cresc șansele ca Istvan Kovacs să reprezinte România la Campionatul Mondial din Qatar. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, Adrian Porumboiu a dezvăluit că nici nu se pune problema ca „centralul” să lipsească de la turneul final.

„Și eu m-am luat de multe ori de el. Dar, la nivelul la care a ajuns, nici nu trebuie să mai ridicăm problema asta. Nu riscă nimeni. El va fi sută la sută prezent la Campionatul Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Poate să fie mama lui Kovacs președinte la CFR Cluj, că el va arbitra foarte bine. Omul își vede de drumul lui”, a declarat Adrian Porumboiu, înainte de CFR Cluj – FCSB 0-1.

ADVERTISEMENT